Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Voňavé kuře s limetkou
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 795 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 39 g
Tuky 20 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecí prsa s vůní Indie podávejte s rájtou, kořeněnou jogurtovou omáčkou. Podávejte je s rýží nebo s indickou chlebovou plackou naan.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
kari koření 1 ČL
chilli sušené špetka
limetová šťáva 2 PL
pouze šťáva
česnek 1 stroužek
rozdrcený
sůl
pepř
Na raitu (indickou omáčku)
okurka ½ ks
jarní cibulka 2 ks
koriandr čerstvý hrst
sůl
pepř

Postup

1

Ve velké míse smíchejte prvních šest ingredien­cí, případně dochuťte. Kuřecí prsíčka podélně nařízněte, ale nedokrajujte. Spolu se zeleninou je vložte do jogurtové směsi a důkladně promíchejte. Zakryjte a nechte asi deset minut marinovat.
 

2

Velkou těžkou, nejlépe grilovací pánev rozehřejte na vysokém plameni a kuře spolu se zeleninou pečte asi čtyři minuty z každé strany, aby bylo maso propečené a linky po grilovací pánvi byly zbarvené dozlatova.

3

Vše vyjměte a nechte dvě minuty odpočívat. Mezitím promíchejte suroviny na raitu, ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete. Kuře podávejte s raitou a dušenou rýží. 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

04.09.2007 16:53
Recept se nachází v č.2/06, str.12