1. Ovoce rozdělte do čtyř zapékacích misek nebo ho nasypte do jedné větší. Posypte citronovou kůrou a dejte aspoň půl hodiny chladit.
2. Čokoládu nalámejte do misky. Smetanu zahřejte v kastrůlku až k bodu varu a horkou ji nalijte na čokoládu. Nechte asi tři minuty stát a pak promíchejte, až se čokoláda úplně rozpustí. Potom nechte směs ještě chvíli odstát, aby trochu zhoustla.
3. Gril v troubě zapněte na nejvyšší teplotu a asi pět minut rozehřívejte. Čokoládovou smetanou přelijte vychlazené ovoce. Takto připravený dezert posypte moučkovým cukrem a vložte pod gril. Zapékejte dvě až tři minuty, dokud povrch nezezlátne. Podávejte okamžitě.
Komentáře
Anonym
03.09.2007 17:17
Apetit 10/05
Anonym
03.07.2008 20:20
čokoláda