Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zeleninový salát s řízečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2378 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 247 g
Tuky 71 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řízky v cornflakes děti nadchnou. V kombinaci se salátem tvoří večeři, při které synek či dcerka nebudou odmlouvat.

Suroviny

vejce 1 ks
rozšlehané
kukuřičné lupínky - cornflakes 1
malá miska
olej
na smažení
sůl
na dochucení
Na salát
ledový salát 1
lze nahradit i jiným salátem
rajčata cherry 20 ks
mrkev 4 ks
ředkvičky 8 ks
olivový olej 4 PL
extra panenský
balzamikový ocet
na dochucení
pažitka
na ozdobení
na ozdobení

Postup

1

Salát natrhejte na kousky, rajčátka rozpulte, očištěnou ­mrkev nahrubo nastrouhejte, oloupanou okurku nakrájejte na půlkolečka a ředkvičky nasekejte na jemné plátky. Zeleninovou směs ochuťte balzamikovým octem a olivovým olejem a rozdělte na talíře.

2

Cornflakes pomocí lžíce nebo vařečky rozdrťte. Kuřecí ­prsíčka naklepejte, lehce osolte, obalte v hladké mouce a potom vložte do rozšlehaného vejce. Nakonec pořádně ­přitiskněte nadrcené cornflakes.

3

Obalená prsíčka osmahněte na pánvi na rozpáleném oleji.

4

Řízečky nakrájejte na tenké proužky, naskládejte na salát a ozdobte pažitkou a případně měsíčky limetky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

03.09.2007 15:25
Recept se nachází v č.9/05, str.48