Recepty s rybízem
Drobný rybíz je pro naše tělo jako přírodní multivitaminová bomba. Rybíz výborně chutná čerstvý, dá se z něj i připravit skvělý sirup, víno, koláče, drobenkové buchty, džemy nebo kompoty. Lze je použít i do salátu, jogurtu, musli. Zavařený rybíz poslouží skvěle ke svíčkové namísto brusinek.V našich zahradách nejčastěji najdeme rybíz červený, černý nebo bílý.
...
- Díky mimořádně vysokému obsahu vitamínu C, stačí na pokrytí denní dávky již 35 - 40 kuliček rybízu.
- Kromě toho je rybíz plný antioxidantů.
- Rybíz dále obsahuje vitamin B5, vitamin E a také železo, draslík, hořčík, mangan, vápník a niacin.
- Látky obsažené v rybízu posilují imunitní systém a produkci hormonů, aktivizují buněčný metabolismus a tvorbu krve, chrání buňky před volnými radikály, chrání sliznice, zklidňují nervy a zlepšují náladu, podporují srdce i svaly.
Celý popis