Když se řekne tradiční vánoční pokrm, asi vás na první dobrou nenapadnou šneci. Ale je tomu tak – naši předci je konzumovali v rámci adventního půstu jako alternativu k masu a na vánoční stůl je nabízela i Magdalena Dobromila Rettigová. Ač...
Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...
Přemýšlíte, jaký bramborový salát letos připravit? Možná se každý rok přetahujete o to, kolik cibule je „tak akorát“, zda do salátu patří hrášek, nebo jestli mu náhodou nechybí pořádná porce majonézy. Pokud chcete letos vánoční hádky obejít...
Podvodnice jsou snadné a rychlé vánoční cukroví, které vás překvapí jemnou chutí, ale také nezvyklou přípravou: těsto se nechává kynout alespoň dvě hodiny ve studené vodě. Z trochy dostupných surovin vykouzlíte plnou krabici delikátních...
Pečené cukroví máte už asi všechno hotové, a nyní přichází čas na nepečené, které nepotřebuje čas na rozležení, takže si na něm můžete pochutnat hned. Jedna z tradičních nepečených pochoutek má své kořeny na Slovensku a možná ji znáte jako...