Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Škola pečení: pizza

Škola pečení: pizza

Pizza je ideální jídlo na léto – dobře se jí venku, příprava vám nezabere moc času, a navíc si ji můžete obložit podle chuti. Nabízíme vám pět inspirativních možností.

9. 6. 2011 | Autor: redakce Apetitu

JAK NA TĚSTO


+ Až těsto začnete zadělávat, bude nejspíš pěkně lepivé, ale brzy začne být hladké a pružné. Pak vám půjde dobře rozválet.

+ Na stejnoměrné rozválení těsta je ideální lehce pomoučněný váleček. Okraj můžete utvořit jednak přehnutím a přitisknutím zhruba jednoho centimetru těsta, jednak tak, že do těsta kolem dokola vtisknete prsty. Čím menší okraj překlopíte, tím méně při pečení naběhne a tím méně bude pizza připomínat na pohled langoše.

+ Pizza je správně upečená ve chvíli, kdy se okraje těsta zabarvují do zlatavě hnědé barvy.

SKVĚLÁ OBLOHA


+ Rajčata dodají pizze barvu, šťávu a nasládlou chuť. Skvěle se hodí třešňová rajčátka nebo italská soudkovitá. Tip: Upečte jen samotnou placku z těsta potřenou olivovým olejem a pak ji poklaďte nakrájenými rajčaty, bazalkovým pestem a trochou čerstvé bazalky a osolte.

+ Sýry dodají sytou chuť. Obzvlášť se hodí jemná nastrouhaná či natrhaná mozzarella (napřed ji pořádně osušte!) a ricotta, slaná feta nebo čerstvý kozí sýr či intenzivní tvrdé sýry jako parmazán, pecorino, čedar, gruyère nebo ementál.

+ Uzeniny pizze také sluší. Pikantní salám pepperoni či klobása chorizo, jemná šunka, slané a výrazné prosciutto nebo pancetta, ale i uzené kuře nebo rostbíf – to všechno si můžete na pizze vychutnat.

+ Bylinky náplň lákavě rozvoní. Pizzu můžete posypat bylinkami, jaké máte rádi – i hladkolistou petrželkou. Upečenou pizzu lze také obložit čerstvými salátovými listy (rukolou nebo mladými špenátovými lístky). Pikantní příchuť dodají kapary, ančovičky, polosušená rajčata či grilovaná zelenina. Pokud chcete, aby bylinky byly méně vysušené, přidejte je na pizzu buď chvíli před dopečením, nebo – to platí obzvlášť pro bazalku – až po dopečení.

5× pizza:



Připravila Stanislava Moravcová ml. Vyšlo v časopise Apetit.
REKLAMA

Přidat komentář