Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Škola vaření: palačinky

Škola vaření: palačinky

Znáte to – rozlít těsto, osmažit, sjet k okraji, vyhodit, obrátit, dopéct a pak už jen rolovat.
12. 8. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Palačinkujte spolu s námi. Máme pro vás vychytaný základní recept (čtěte zde) a k tomu ověřené triky z naší kuchyně. Palačinky můžete mazat jen tak džemem nebo se inspirujte recepty na palačinkové dezerty s lahodnými sirupy a dalšími přísadami.

MOUKU PROSIJTE


Palačinky připravujte z hladké nebo polohrubé, dobře prosáté mouky, vyvarujete se tak hrudek. Pokud se přesto utvoří, přelijte těsto přes jemné síto.

NESPĚCHEJTE


Těsto nechte chvíli odležet. Ani vaše osvědčená značka nezaručí, že se mouka bude chovat pokaždé stejně. Pokud se vám po odležení bude zdát, že máte přidat mléko, udělejte to a těsto nařeďte.

SPECIÁLNÍ PÁNEV


Velkým pomocníkem při pečení palačinek je speciální palačinková pánev, která vám ušetří spoustu práce. Má velmi nízký okraj, takže se palačinky lépe vyhazují a obracejí. Obvykle má průměr 25 nebo 28 cm. Tuk na palačinky pořádně rozpalte!

PALAČINKA PRO PÁNVIČKU


První palačinku neberte vážně. Poslouží vám spíš pro zkoušku, zda je pánev řádně rozehřátá a zda nedáváte příliš mnoho těsta.

POZOR NA MOUKU


Během opékání palačinek promíchávejte těsto v míse. Mouka má totiž tendenci klesat ke dnu.

ODSAJTE TUK


Palačinky prokládejte papírovými ubrousky, abyste odsáli přebytečný tuk.

POHANKOVÁ OBMĚNA


Zkuste palačinky připravit z bezlepkového těsta. Smíchejte 150 g pohankové mouky s 50 g kukuřičné škrobové moučky, špetkou soli, lžičkou vinné kamene a lžící třtinového cukru. Postupně smíchejte s 300 ml mléka a lžící slunečnicového oleje.

4x DEZERT Z PALAČINEK:



REKLAMA

Přidat komentář