Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Škola vaření: kuřecí koláč

Škola vaření: kuřecí koláč

Kuřecí koláč je sytý, a tak se hodí jako oběd či večeře. Jíst se dá jen tak na schodech u chaty nebo u stolu s výhledem na déšť za okny.
17. 8. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Poradíme vám, jak ze základního receptu na kuřecí koláč (čtěte zde) připravíte tři chutné varianty a jaké triky musíte znát, než se pustíte do pečení.

MASITÁ NÁPLŇ


+ Ve všech receptech používáme kuřecí stehenní řízky – jednak jsou levnější, jednak šťavnatější, a na rozdíl od prsních jim svědčí delší tepelná úprava.
+ Místo kuřecího zkuste třeba hovězí nebo jehněčí maso. Jen počítejte s tím, že je třeba ho dusit nejméně 45 minut doměkka. Koláč můžete připravit i ze zbylého pečeného kuřete.
+ Snažte se z náplně vytvořit co nejrovnoměrnější vrstvu. Kvůli tomu je důležité krájet maso na stejně velké kousky.

KŘUPAVÉ TĚSTO


+ Obě těsta můžete po obvodu pro lepší soudržnost ,slepit‘ – potřít styčnou plochu tenkou vrstvou prošlehaného vejce anebo jen trochou vody.
+ Aby se vám obě těsta v koláči s pokličkou správně propekla, pečte nejlépe se zapnutými oběma topnými tělesy bez horkého vzduchu, anebo na program s horkovzdušným ventilátorem a současně se spodním ohřevem.
+ Varianta bez mouky v náplni: směs z pánve smíchejte s tekutinami prošlehanými s 1–3 vejci; čím víc tekutiny, tím víc vajec. Nalijte na těsto a pečte.
+ Pokud by vám zbylo nějaké chlazené těsto, můžete ho zamrazit. Křehké i listové těsto vydrží v mrazáku až šest měsíců.

DO JAKÉ FORMY?


+ Všechny naše slané koláče se dají péct ve formách prakticky jakýchkoli rozměrů, s malou korekcí doby pečení. Můžou být i jednoporcové, třeba v ohnivzdorných hrnečcích nebo miskách na suflé; ale klidně udělejte i velké rodinné.

4x KUŘECÍ KOLÁČ:





Vyšlo v časopise Apetit.


REKLAMA

Přidat komentář