Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Škola pečení: cheesecake

Cheesecake vždy sklidí nadšený potlesk!
2. 9. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Naučte se spolu s námi úžasný pečený dezert. Je hutný, s výraznou náplní a křehkým korpusem. Máme pro vás základní recept (čtěte zde) a jeho čtyři obměny. My v redakci už své favority z pětice receptů známe. Vás báječné hledání teprve čeká… Aby se vám cheesecake vždy povedl, máme pro vás následující tipy.

Zvolte správnou formu


+ Aby cheesecake přišel na stůl vcelku, použijte otvírací formu. Cheesecake není obyčejný koláč, a nemůžete ho tedy jednoduše vzít, otočit a vyklopit. Je hutný, ale křehký, a musí se s ním proto zacházet opatrně. Jediná možnost, jak ho dostat bez šrámů ven, je péct ho v otevírací formě.
+ Aby se koláč snáze vyndaval, doporučujeme při sestavování formy umístit dno vzhůru nohama – aby ,převislý‘ okraj byl dole. Díky tomu cheesecake snáze přesunete na talíř.
+ Pečicí papír do zavírací formy nemusíte vystřihovat. Vezměte čtverec či obdélník papíru a položte ho na dno otevřené formy. Formu zavřete jako obvykle a přečnívající okraje papíru jednoduše otrhejte kolem dokola.
+ Malé otvírací formy se špatně shánějí. I tak ale můžete péct cheesecaky velikosti jedné porce. Použijte velké formičky na muffiny, důkladně je vymažte máslem a vyložte dvěma překřižujícími se pruhy pečicího papíru. Díky tomu upečené koláčky snadno vyjmete.

 

 

Pro čisté řezy krájejte vychladlý koláč


Domácí cheesecake je ideální dezert pro větší společnost. Jeho příprava je snadná a chutná přímo báječně. Ale jak dílo nepokazit při krájení? První věc je ujistit se, že koláč je opravdu vychladlý. Pak vezměte ostrý nůž, čistou utěrku a pořádný hrnek horké vody. Před každým řezem čepel namočte do horké vody, po řezu otřete utěrkou. Díky tomu nakrájíte čisté řezy s hladkými stěnami, které bude každý chtít mít na svém talíři.

 

 

 

 

5x recept na cheesecake:

 

 

 

 

 

Připravila Stanislava Moravcová ml. Vyšlo v časopise Apetit.

 

Související

Jak oslavit Mezinárodní den cheesecaku?

Konec července se nese ve znamení oslav dortu, který vyniká svou křupavou krustou, krémovou náplní a ozdobou v podobně...

Překvapivá historie cheesecaku! Věděli jste, že dort milovali už starověcí Řekové?

I když název cheesecake napovídá, že tvarohový dort vznikl v anglicky mluvící zemi, opak je pravdou. Kořeny lahodného...

Jak upéct dokonalý cheesecake

Cheesecake nepatří mezi tradiční tuzemské dezerty, ale v srdci Čechů si za poslední léta vydobyl pevné místo. Poradíme...

Jak upéct dokonalý cheesecake: díl 2.

V první části článku jsme probrali, jaké suroviny se používají na cheesecake, aby byl korpus křehký a náplň dokonale...
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den, zapomněla jsem přidat citronovou kůru. Bude to mít velký vliv na výsledné chuti?
Obrazek uzivatele
Dobrý den, toho se určitě neděste. S kůrou je to lepší, bez ní se ale nic zásadního nestane. :)

Přidat komentář