0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty se slepicí

Slepice dnes není nejčastěji používaným druhem drůbeže. Z královského stolce ji sesadilo kuře. No nebylo tomu tak vždy. Kdysi se kuřata nejprve chovala pro vajíčka a teprve později se snědlo i jejich masíčko. Nejčastěji se slepice používá k přípravě slepičí polévky, v našich zeměpisných šířkách se největší popularitě těší dobrý slepičí vývar. Není to však jediný způsob, jak připravit slepičí polévku. Toto jídlo patří dokonce k nejstarším vařeným jídlům na světě. Nějaký ten recept na slepičí polévku najdeme snadno na každém kontinentech a v každé zemi – od nejjednodušších až po nákladné a poměrně komplikované.

...

  
Například v pařížské restauraci „La Varenne“ se v již v 17. století připravovala slepičí polévka z opečeného hrášku a dušených srdíček hlávkového salátu. V Thajsku se slepičí polévka neobejde bez kokosového mléka. V Řecku se do ní zase přidává vejce vyšlehané s citrónovou šťávou. Kolumbijská slepičí polévka obsahuje brambory, kukuřici, kapary a smetanu. Ve Španělsku slepičí polévku doplňuje klobása, různé druhy zeleniny a dokonce hovězí, slanina a cider.


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč