Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty se slepicí

Slepice dnes nepatří mezi běžné suroviny na vaření. Sesadilo ji měkčí, jemnější a křehčí maso kuřecí. Byla by ale škoda ji z kuchyňských příprav úplně vyškrtnout. Nejčastěji slepici využijete k přípravě slepičí polévky a slepičího vývaru. Slepici svědčí tažení ve vývaru, dlouhým varem maso změkně. Obojí pak skvěle využijte, až budete mít chuť na jedno z nejoblíbenějších českých jídel – slepice na paprice. Slepici však upravíte stejně dobře také jako kohouta na víně!

...

  

  • Například v pařížské restauraci „La Varenne“ se v již v 17. století připravovala slepičí polévka s opečeným hráškem a dušenými srdíčky hlávkového salátu.
  • V Thajsku se slepičí polévka neobejde bez kokosového mléka.
  • V Řecku se do ní zase přidává vejce vyšlehané s citrónovou šťávou.
  • Kolumbijská slepičí polévka obsahuje brambory, kukuřici, kapary a smetanu.
  • Ve Španělsku slepičí polévku doplňuje klobása, různé druhy zeleniny a dokonce hovězí, slanina a cider.

Celý popis

Související články

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...