Nová registrace Zapomenuté heslo

Slepice dnes nepatří mezi běžné suroviny na vaření. Sesadilo ji měkčí, jemnější a křehčí maso kuřecí. Byla by ale škoda ji z kuchyňských příprav úplně vyškrtnout. Nejčastěji slepici využijete k přípravě slepičí polévky a slepičího vývaru. Slepici svědčí tažení ve vývaru, dlouhým varem maso změkně. Obojí pak skvěle využijte, až budete mít chuť na jedno z nejoblíbenějších českých jídel – slepice na paprice. Slepici však upravíte stejně dobře také jako kohouta na víně!


  

  • Například v pařížské restauraci „La Varenne“ se v již v 17. století připravovala slepičí polévka s opečeným hráškem a dušenými srdíčky hlávkového salátu.
  • V Thajsku se slepičí polévka neobejde bez kokosového mléka.
  • V Řecku se do ní zase přidává vejce vyšlehané s citrónovou šťávou.
  • Kolumbijská slepičí polévka obsahuje brambory, kukuřici, kapary a smetanu.
  • Ve Španělsku slepičí polévku doplňuje klobása, různé druhy zeleniny a dokonce hovězí, slanina a cider.
Zobrazit celý popis ›