Další nostalgická cesta do historie Apetitu je tu! Prošli jsme archiv a oprášili všechna vydání, která zdobí číslice 11. Listopadové vydání Apetitu obvykle patří svátku svatého Martina a pečené huse a my jsme zvědaví, která obálka si v průběhu let získala vaše srdce. Abyste hlasovali ještě s větší chutí, máme pro 3 z vás za odměnu kuchařku.
Apetit už je tu s námi celých 20 let! Vycházet začal v roce 2004 a od té doby ušel pořádný kus cesty. A je proto na místě takové jubileum pořádně společně oslavit. Celý rok vám prostřednictvím tištěných vydání i na webu připomínáme legendární recepty, trendy měnící svět gastronomie a osobnosti, s nimiž jsme za ta léta spolupracovali. Zde na našem webu můžete každý měsíc hlasovat o nejkrásnější obálku za uplynulé roky. Tři z vás pak každý měsíc vylosujeme a odměníme kuchařkou z edice Apetit.
Hlasování o nejhezčí obálku je naší každoměsíční nostalgickou výpravou do minulosti. Nad starými (i novými) obálkami rozjímáme, dojímáme se a vždy se nemůžeme dočkat, až se dozvíme, která obálka u vás v průběhu let zabodovala nejvíc.
Sladké je srdcovkou čtenářů Apetitu
Výsledky hlasování nás každý měsíc utvrzují v přesvědčení, že vaše srdce bijí pro sladké. Cheesecaky, rolády a dorty zas a znovu válcují burgery, těstoviny, polévky i saláty.
- V lednovém všechny ostatní obálky převálcovalo lednové číslo z roku 2008, na jehož titulní straně se skvěl citronový cheesecake.
- V únoru na celé čáře zvítězila láska! Hlasování totiž vévodila titulní strana z roku 2018 s roztomilými valentýnskými vanilkovými cupcaky s máslovým krémem.
- V březnu hlasování s převahou ovládla titulní strana z roku 2008 s piškotovou roládou s kokosovým krémem, jahodami a rafaelem.
- A dubnové hlasování? Za srdce vás chytila obálka z roku 2018, na které je opět piškotová roláda! Tentokrát s krémem z bílé čokolády, zdobená něžnými květy macešek.
- V květnu všechny ostatní obálky do kapsy strčila titulní strana z roku 2009 s nádherným narozeninovým dortem.
- Jistě není překvapením, že červnové klání se opět neslo na sladké vlně! Červen totiž znamená jahody, ty také ve formě nejrůznějších rafinovaných dezertů zdobily majoritní většinu červnových obálek. Prvenství získala titulní strana z roku 2014, již zdobí jahodovo-ricottový dort.
- Věřili jsme, že v červenci se na nejvyšší příčku probojuje slaný pokrm, sladkých titulek se totiž do klání zapojilo jen 5. Opak je ale pravdou, pomyslné zlato si odnáší červencová obálka z roku 2008, již zdobí pečený trifle s malinami.
- Ani srpen na sladké nadvládě nic nezměnil. Vaši přízeň získal nádherný zmrzlinový dort s ovocem z roku 2015. O vítězi nebylo pochyb, konkurenci doslova roznesl na kopytech.
-
V září bylo hlasování těsné a ostružinové. Nakonec se vám nejvíc líbila obálka z roku 2023 a sušenkové sendviče s ostružinovou zmrzlinou.
-
Nebudeme zastírat, že nás říjnové hlasování velmi potěšilo – s velkým náskokem u vás zvítězila titulní strana z roku 2023, o kterou jsme museli trochu zabojovat. Jsme rádi, že se vám podzimní hruškový dort líbil stejně jako nám!
Listopadové obálky obvykle patří svátku svatého Martina a pečené huse. Není to však pravidlo; někdy se hvězdou titulní strany stane sladký dezert, dýně nebo jiné podzimní jídlo ze sezónních surovin. Jsme zvědaví, která listopadová obálka zvítězí u vás...
Hlasujte o nejkrásnější listopadovou obálku a vyhrajte kuchařku
Zavzpomínejte si s námi a zvolte každý měsíc tu nejkrásnější! Tři z vás každý měsíc za účast v hlasování odměníme kuchařkou.
Podívejte se, kdo vyhrál kuchařku z edice Apetit v říjnu: