V roce 2004 začal vycházet první český gastronomický časopis – Apetit. A dodnes je tu s vámi, přináší vám každý měsíc čerstvou porci inspirace v podobě receptů na ta nejlepší jídla. Nechá vás nahlédnout do zákulisí světa gastronomie, podělí se s vámi o osvědčené triky šéfkuchařů a promění vaření z nudné nutnosti na životní styl. Kulatiny Apetitu jsme se rozhodli slavit celý rok. A protože vám rádi děláme radost, budeme i nadělovat dárky! V tomto případě se stačí zapojit do hlasování o nejkrásnější titulní stranu a můžete vyhrát kuchařku z edice Apetit.
Celý rok vám prostřednictvím tištěných vydání i na webu připomínáme legendární recepty, trendy měnící svět gastronomie a osobnosti, s nimiž jsme za ta léta spolupracovali. Zde na našem webu můžete každý měsíc hlasovat o nejkrásnější obálku za uplynulá léta. Tři z vás pak každý měsíc vylosujeme a odměníme kuchařkou z edice Apetit.
- Díky vašim zprávám víme, že řada z vás s Apetitem začala vařit, péct a především milovat jídlo a vše kolem něj. Jídlo a vaření totiž nemusí být pouze nutnost, je to koníček a životní styl.
Svět se za posledních 20 let změnil, Apetit také, ale stále s vámi zůstává na stáncích, v knihkupectvích, na webu i sociálních sítích. Snažíme se s dobou držet krok a se stejným nadšením a úsilím se vám dále snažíme být dobrými průvodci a společníky na vaší gastronomické cestě, ať už na ní činíte teprve první krůčky nebo už máte za sebou pořádný výšlap.
Hlasování o nejhezčí obálku je lehce nostalgickou výpravou do minulosti. I my si tuhle výpravu do naší minulosti nesmírně užíváme.
Sladké recepty vedou na plné čáře
Hlasování z předchozích měsíců nás znovu a znovu ujišťuje, že milujete sladké recepty.
- V lednovém všechny ostatní obálky převálcovalo lednové číslo z roku 2008, na jehož titulní straně se skvěl citronový cheesecake.
- V únoru na celé čáře zvítězila láska! Hlasování totiž vévodila titulní strana z roku 2018 s roztomilými valentýnskými vanilkovými cupcaky s máslovým krémem.
- V březnu hlasování s převahou ovládla titulní strana z roku 2008 s piškotovou roládou s kokosovým krémem, jahodami a rafaelem.
- A dubnové hlasování? Za srdce vás chytila obálka z roku 2018, na které je opět piškotová roláda! Tentokrát s krémem z bílé čokolády, zdobená něžnými květy macešek.
- V květnu všechny ostatní obálky do kapsy strčila titulní strana z roku 2009 s nádherným narozeninovým dortem.
- Jistě není překvapením, že červnové klání se opět neslo na sladké vlně! Červen totiž znamená jahody, ty také ve formě nejrůznějších rafinovaných dezertů zdobily majoritní většinu červnových obálek. Prvenství získala titulní strana z roku 2014, již zdobí jahodovo-ricottový dort.
Cítíme ovšem v kostech, že sladká dominance v červenci skončí. V měsíci zasvěceném oblíbeným grilovačkám totiž titulní strany zdobí šťavnaté burgery, špízy, steaky a další pochoutky z grilu. Už teď jsme zvědaví, která obálka si získá vaši přízeň.
Hlasujte o nejkrásnější červencovou obálku a vyhrajte kuchařku
Červencové hlasování bylo ukončeno. Nyní se můžete zapojit do hlasování srpnového.
Výherci:
- Aneta Tlustá
- Zuzana Konečná
- Adéla Nakládalová
Zajímá vás, zda jste vyhráli kuchařku v červnovém hlasování?