0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyhrajte voucher na nákup v pekařství Petite France!

dezert do skleničky
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Ani v parném létě si nemusíme odpírat sladká pokušení. Ty ze správně vybraného ovoce totiž i v horku ochlazují. Dokážou to například citrony a limety, z nichž zejména francouzská kuchyně dokáže vykouzlit doslova kulinářský ráj na zemi.

 

koláčPopulární jsou zejména lehké osvěžující dorty a originální ovocné dezerty, které nabízejí v pekařství a cukrářství Petite France Boulangerie & Patisserie. Obchod, pekařství, cukrářství a kavárnička v jednom v Myslíkově ulici č. 22 v Praze 2 se specializuje zejména na pochoutky ze „sladké Francie“. Kromě francouzského citrónového dortu tu ale v létě najdete i nové panna cotty nebo sladkokyselé cupcakes s příchutí aperolu, inspirované letními koktejly.

Osvěžujícím sladkým tipem je francouzský citrónový dort s našlehaným krémem s karamelovou krustou. O dezert roku se hlásí ale i lahodná panna cotta s citrónem a limetkou. „Lidé milují dezerty, které zároveň dobře vypadají i chutnají a které dokážou i v horkých dnech příjemně ochladit“, říká Jan Ivanco, sám majitel pekařství, která letos slaví už sedm let úspěšné existence.

Pekařství a cukrářství Petite France Boulangerie se specializuje na tradiční francouzské dobroty, jako jsou baguette, croissanty, ale i zajímavé chleby – kváskové, pšeničné, žitné, semínkové nebo velké višňové a borůvkové štrúdly. Letošní novinkou je i kukuřičný croissant. Recepty i tradiční řemeslné pekařské postupy jsou většinou ze země galského kohouta, suroviny pocházejí od ověřených českých dodavatelů. Ruční výroba bez chemických přísad zaručí nekompromisní kvalitu, neodolatelnou vůni a nezaměnitelnou chuť. Originální výrobky s razítkem Petite France najdou zákazníci na pražských farmářských trzích, ale i ve více než šedesáti provozovnách, jako jsou nejlepší pražské hotely, restaurace, kavárny a farmářské prodejny. Petite France Boulangerie & Patisserie (Myslíkova 22, Praha 2) má otevřeno denně, a to včetně svátků, od 8 do 20 hodin.

Soutěž byla ukončena.
Děkujeme za účast v soutěži.

Výherci:

  • Petra Macků
  • Klára Zakopalová
  • Anna Slámová

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit