Ani v parném létě si nemusíme odpírat sladká pokušení. Ty ze správně vybraného ovoce totiž i v horku ochlazují. Dokážou to například citrony a limety, z nichž zejména francouzská kuchyně dokáže vykouzlit doslova kulinářský ráj na zemi.
Populární jsou zejména lehké osvěžující dorty a originální ovocné dezerty, které nabízejí v pekařství a cukrářství Petite France Boulangerie & Patisserie. Obchod, pekařství, cukrářství a kavárnička v jednom v Myslíkově ulici č. 22 v Praze 2 se specializuje zejména na pochoutky ze „sladké Francie“. Kromě francouzského citrónového dortu tu ale v létě najdete i nové panna cotty nebo sladkokyselé cupcakes s příchutí aperolu, inspirované letními koktejly.
Osvěžujícím sladkým tipem je francouzský citrónový dort s našlehaným krémem s karamelovou krustou. O dezert roku se hlásí ale i lahodná panna cotta s citrónem a limetkou. „Lidé milují dezerty, které zároveň dobře vypadají i chutnají a které dokážou i v horkých dnech příjemně ochladit“, říká Jan Ivanco, sám majitel pekařství, která letos slaví už sedm let úspěšné existence.
Pekařství a cukrářství Petite France Boulangerie se specializuje na tradiční francouzské dobroty, jako jsou baguette, croissanty, ale i zajímavé chleby – kváskové, pšeničné, žitné, semínkové nebo velké višňové a borůvkové štrúdly. Letošní novinkou je i kukuřičný croissant. Recepty i tradiční řemeslné pekařské postupy jsou většinou ze země galského kohouta, suroviny pocházejí od ověřených českých dodavatelů. Ruční výroba bez chemických přísad zaručí nekompromisní kvalitu, neodolatelnou vůni a nezaměnitelnou chuť. Originální výrobky s razítkem Petite France najdou zákazníci na pražských farmářských trzích, ale i ve více než šedesáti provozovnách, jako jsou nejlepší pražské hotely, restaurace, kavárny a farmářské prodejny. Petite France Boulangerie & Patisserie (Myslíkova 22, Praha 2) má otevřeno denně, a to včetně svátků, od 8 do 20 hodin.
Soutěž byla ukončena.
Děkujeme za účast v soutěži.
Výherci:
- Petra Macků
- Klára Zakopalová
- Anna Slámová