Je vaší vášní pečení? Tak to si nenechte ujít Výzvu Sladké trojky! Upečte vlastní verzi cheesecaku a můžete vyhrát voucher na 1000 Kč do sítě kaváren Ippa Café. Máte na to už jen pár dní!
Už jen do pátku 30. června máte možnost zapojit se do Výzvy Sladké trojky a upéct dezert podle zadání Sladké trojky, kterým je tentokrát cheesecake. Základní recept najdete níže, ale nemusíte se ho pevně držet – naopak se cení fantazie a osobní přístup. Fotografii svého výrobku s receptem (nebo alespoň popisem) pošlete na mail vý[email protected].
Jak se s výzvou poprali porotci?
Vítěze vybere časopis Apetit a Sladká trojka – trojice finalistů soutěže Peče celá země Vojta Vrtiška, Tereza Olbrichtová a Martin Šlenc. Všichni tři také pro Apetit upekli svoji vlastní verzi cheesecaku, aby čtenáře inspirovali. Martin vytvořil variaci na Dubajskou čokoládu, Tereza vyřešila problém s krájením tím, že upekla malé porce, a Vojta vsadil u svého cheesecaku na ganache z čerstvého sýra s maldonskou solí.
Fotografii vítězného cheesecaku zveřejníme v červencovém Apetitu a nejkrásnější dezerty od soutěžících zveřejníme zde na webu.
Kdo je Sladká trojka?
Sladká trojka jsou finalisté Peče celá země: vítěz celé show Vojta Vrtiška a jeho soupeři v soutěži Tereza Olbrichtová a Martin Šlenc. Tito tři se spřátelili během natáčení a po skončení začali přemýšlet, jak společně pokračovat. Vytvořili Sladkou trojku, jejímž prvním projektem byly výzvy, kdy zadávali svým fanouškům na sociálních sítích téma dezertu a lidé doma pekli a pak sdíleli, co se jim podařilo. Nyní se výzvy přesunuly do časopisu Apetit. Každý měsíc najdete v časopisu zadání a základní recept, ale také fotografie, jak si daný dezert nebo moučník představují Vojta, Tereza a Martin.
Základní recept na cheesecake
Příprava 20 minut, Pečení 30 minut + chladnutí
Pro 10 osob, obtížnosti: velmi snadné
Na sušenkový základ: 150 g krupicového cukru, 80 g másla, 110 g hladké mouky, 1 g skořice, 1 g soli, 1 žloutek
Na krém: 500 g čerstvého sýra, 110 g krupicového cukru, 250 g smetany ke šlehání, min. 33 %, 20 g kukuřičného škrobu, 150 g vajec (3 vejce)
Na dokončení: 250 g zakysané smetany, 20 g moučkového cukru, 10 g citronové šťávy
- Všechny ingredience na základ kromě žloutku smíchejte do drobenky, poté vmíchejte žloutek, těsto vymačkejte do formy vyložené pečicím papírem a pečte na 160 °C 15–20 minut dozlatova. Nechte vychladnout a poté dno a strany formy obalte z vnější strany alobalem.
- Pomocí plochého nástavce robotu smíchejte čerstvý sýr s cukrem, ke kterému přilijte smetanu smíchanou s kukuřičným škrobem. Nakonec po jednom vmíchejte vejce. Směs přes sítko nalijte na vychladlý sušenkový základ.
- Formu dejte na plech s vyšším okrajem, vložte do trouby a do plechu vlijte horkou vodu. Ve vodní lázni pečte na 150 °C asi 45 minut. Po upečení nechte vychladit a zalijete směsí ze zakysané smetany, cukru a citronové šťávy.
Přidejte se k naší Výzvě Sladké trojky i vy a nezapomeňte se podělit o svoji fotografii a zážitek z pečení. Těšíme na ně na našem mailu!