0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s kuřecími srdíčky

Kuřecí srdce mají o něco tužší masíčko, proto je třeba dbát na jejich správnou úpravu, v opačném případě mohou být poměrně obtížně stravitelné. Před vařením je třeba srdíčka důkladně opláchnout, aby se zbavili krevních sraženin a přebytečného tuku. Aby byly měkčí, je vhodné z nich ostranit povrchový tenký film a teprve poté přistoupit k finální úpravě. Kuřecí srdíčka lze dusit, smažit, připravit ve smetanové omáčce či na cibulce. Jejich příprava vyžaduje asi hodinu času, aby byly zcela uvařené a změkly. V tlakovém hrnci se tento proces urychlí a trvá asi pětadvacet minut.

...

  
Přestože kuřecí srdce nejsou masově využívanou surovinou, obsahují podobně jako jiné vnitřnosti mnoho prospěšných látek. Kromě vitamínů B a A obsahují také celou řadu minerálů, jako je například fosfor, draslík, hořčík, železo, fosfor, zinek či vápník.

 

Celý popis

Obchod Apetit