Recepty s kuřecími srdíčky
Kuřecí srdce mají o něco tužší svalovinu, proto je třeba dbát na jejich správnou úpravu. V opačném případě mohou být poměrně obtížně rozžvýkatelné. Před vařením je třeba srdíčka opláchnout, aby se zbavila krevních sraženin a přebytečného tuku. Aby byla měkčí, je vhodné z nich ostranit blánua teprve poté přistoupit k tepelné úpravě.
...
- Kuřecí srdíčka lze dusit, smažit, připravit ve smetanové omáčce či na cibulce.
- Jejich příprava vyžaduje asi hodinu času, aby byla změkla. V tlakovém hrnci se tento proces urychlí a trvá asi pětadvacet minut.
- Přestože kuřecí srdce nejsou masově využívanou surovinou, obsahují podobně jako jiné vnitřnosti mnoho prospěšných látek. Kromě vitamínů B a A obsahují také celou řadu minerálů, jako je například fosfor, draslík, hořčík, železo, fosfor, zinek či vápník.
Celý popis