Zázvor dodá šťavnatým jablkům a zdravé červené řepě nenapodobitelný šmrnc. Výsledkem je nejsvěžejší, nejzářivější a nejrůžovější drink, jaký jste kdy pili!
Ingredience:
- 2 středně velké červené řepy
- 6 zelených jablek
- zhruba 2,5cm kousek čerstvého zázvoru
Příprava koktejlu:
- Oloupejte řepu i zázvor. Jablka dobře omyjte.
- Všechno nakrájejte na drobné kousky a postupně je dávejte do odšťavňovače: nejprve červenou řepu, pak zázvor a nakonec jablka.
- Džus můžete před podáváním zředit vodou.
Něco navíc:
Červená řepa obsahuje betain, který brání kornatění tepen. Barvivo, díky kterému má řepa tak krásný odstín, navíc pomáhá vylučovat sůl z těla, povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči. Jablka obsahují vitamin C, antioxidanty a vlákninu. Zázvor je to pravý životabudič a má silné protizánětlivé a antibakteriální účinky.