Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit šťávu z červené řepy, jablek a zázvoru

AD
Šťáva z červené řepy
ZDROJ: Marina Abrosimova/Unsplash
sdílet:

Zázvor dodá šťavnatým jablkům a zdravé červené řepě nenapodobitelný šmrnc. Výsledkem je nejsvěžejší, nejzářivější a nejrůžovější drink, jaký jste kdy pili!

Ingredience:

  • 2 středně velké červené řepy
  • 6 zelených jablek
  • zhruba 2,5cm kousek čerstvého zázvoru

Příprava koktejlu:

  1. Oloupejte řepu i zázvor. Jablka dobře omyjte.
  2. Všechno nakrájejte na drobné kousky a postupně je dávejte do odšťavňovače: nejprve červenou řepu, pak zázvor a nakonec jablka.
  3. Džus můžete před podáváním zředit vodou.

Něco navíc:

Červená řepa obsahuje betain, který brání kornatění tepen. Barvivo, díky kterému má řepa tak krásný odstín, navíc pomáhá vylučovat sůl z těla, povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči. Jablka obsahují vitamin C, antioxidanty a vlákninu. Zázvor je to pravý životabudič a má silné protizánětlivé a antibakteriální účinky.

Skryt pre seznam
Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...