Blízký východ
Kuchyně Blízkého východu je proslulá svou rozmanitostí a bohatými chutěmi, které kombinují aromatické koření a čerstvé suroviny. Mezi ikonické pokrmy patří hummus, falafel, shawarma nebo sladký baklava. Typickými ingrediencemi jsou cizrna, sezamová pasta tahini, granátové jablko, a voňavé směsi jako za’atar nebo sumah. Tato kuchyně je nejen chutná, ale také zdravá, díky důrazu na rostlinné bílkoviny a olivový olej. V článcích o gastronomii Blízkého východu najdete tipy na autentické pokrmy, příběhy o tradicích spojených s jídlem i nápady, jak tyto chutě přenést do vaší kuchyně.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, v červencovém čísle si nás nejvíce získala zmrzlina Černý les a také špagety připravené z karamelizované cibule a mascarpone - obyčejné jídlo, přitom tak dobré!
-