Nová registrace Zapomenuté heslo

Česká kuchyně

Česká kuchyně se rozhodně nemá za co stydět – svou chutí i pestrostí. Typická česká jídla se připravují ze surovin, jež byly pro naše předky snadno dostupné. Jde především o obilniny, sezónní zeleninu a některé druhy mas. Za národní jídlo se považuje svíčková na smetaněhouskovým knedlíkem, vepřo knedlo zelo nebo polévky, jako je kaldoun či hovězí vývar s domácími nudlemi. Ovšem to jsme s výčtem receptů na česká jídla rozhodně neskončili. Sami se můžete přesvědčit níže.

Zobrazit celý popis ›
Vaškův guláš z trouby
Koleno pečené v pivu se zeleninou a křenovou remuládou
Hovězí na pivu s perníkem
Chodské koláče (podle Hanče Sladké z Draženova)
22receptů
Putování po Česku: Tradiční česká a moravská jídla, o kterých jste možná ještě neslyšeli
Zapečená pohanka se zeleninou a smetanou
Kuře s houbovou pohankou
Pohankový salát s tuňákem
Řepná polévka s pohankou
15receptů
Pohanka jako superpotravina: Od tradičních polévek až po moderní pomazánky. 15 slaných receptů, které stojí za to vyzkoušet
Velikonoční ovečky
Pečená jehněčí kýta se špenátem a nádivkou
Jidáše
Ořechové jidáše
15receptů
15 českých velikonočních receptů: Co nesmí chybět na tradiční sváteční tabuli?