Sýry
Sýr patří mezi mléčné výrobky a vzniká sražením mléka se syřidlem nebo kyselinou mléčnou. I když je výroba náročná na čistotu a zabere dost času, čerstvý domácí sýr dokážete snadno připravit i v domácích podmínkách. Sýry všeho druhu jsou nepostradatelnou ingrediencí a taková pizza, špagety nebo zapečené těstoviny by bez sýra ztratily své kouzlo. Navíc se výrobně hodí jako sytící prvek do bezmasých jídel a hojně se využívá také v studené kuchyni.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 132 stran
- Aktuální číslo 8/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, při focení srpnových receptů byly největším hitem ovocné koláče. Nevěděli jsme, který si vybrat dříve, u mě jednoznačně zvítězil meruňkový. Brambory dodají těstu příjemnou vláčnost.
-