Máte doma košík třešní a přemýšlíte, jak je zpracovat? Zkuste některý z našich osvědčených receptů! Třešňová úroda letos vypadá opravdu slibně, takže až budete přemýšlet, co s nezpracovanými třešněmi, naše nápady jsou tu pro vás. A klasická třešňová marmeláda to jistí: do té je drobného sladkého ovoce potřeba nepočítaně a garantujeme, že dalšího léta se nedožije ani sklenka, ať už jste jí navařili jakékoliv množství.
Zavařování třešní: Klasika, která nezklame
Jediný způsob, jak si schovat kousek léta na horší časy, je zavařit si ho do sklenice. Třešňovou marmeládu máte hotovou za pár minut a radost vám pak bude dělat u snídaně na čerstvém pečivu, v perníku, můžete ji podávat i k aromatickým sýrům nebo k masu.

Rychlá třešňová bublanina, která se vždy povede
Klasickou letní třešnovou partií, kterou zvládne každý, je bublanina. Pokud do ní přidáte kefír, bude ještě nadýchanější a krásně navinulá. Mléčné výrobky těstu navíc dodávají cenné bílkoviny a zajistíte, aby bublanina nebyla suchá.

Italské semifreddo s českými třešněmi: Sladká tečka za horkým dnem
V horkých dnech vás zaručeně zchladí ledové a třešněmi nabité semifreddo. Nepotřebujete zmrzlinovač, ani hodiny času - stačí trocha trpělivosti a výsledek vás odmění smetanovou nadýchanou lahůdkou.

Křehký třešňový závin jako od babičky
Jablečný štrúdl se skořicí přijde vhod za sychravých podzimních dnů. Teď vyzkoušejte tuto třešňovou variantu, díky které v kuchyni zavane voňavý letní vítr. A pozor, kombinace třešní a máku je navíc opravdu návyková, tak určitě zkuste přidat i ten.

Domácí střapečky potěší celou rodinu
Chcete zkusit něco originálního? Pusťte se do třešňových střapečků se zmrzlinou. Jsou o něco pracnější, ale vrátí vám to vrchovatě. Jsou to v podstatě takové jemné noky nebo knedlíčky, jimž čerstvé ovoce dodá nebývalou svěžest a zmrzlina či krém letní atmosféru.

Sezóna třešní nabízí spoustu sladkých možností, jak si je naplno užít. Tak neváhejte, využijte úrodu do poslední pecky a dopřejte si chuť léta na talíři.
Zdroj: Apetit