Recepty na telecí plec
Telecí plec je měkká a šťavnatá část masa, která se nachází na přední části telete. Má výraznou, ale jemnou chuť a obsahuje méně tuku ve srovnání s některými dalšími částmi. Je oblíbená v mnoha kuchyních po celém světě. Telecí plecko je možné připravit na zelenině, na smetaně i houbách. Je ale i mnoho receptů na pečené telecí plecko.
- Toto maso je ideální pro pomalou přípravu. Při pomalém tepelném zpracování se pojivová tkáň v telecí pleci rozpadá, což vede k měkkosti a šťavnatosti.
- V mnoha kulturách se telecí plec často používá i pro přípravu dušených pokrmů, gulášů a ragú.
- Nutričně je telecí plec bohatá na bílkoviny, vitamíny, zejména z skupiny B, a důležité minerály, jako je železo. Je to také výborný zdroj zinku.
- Při nákupu telecí plece je důležité vyhledávat maso jasně růžové barvy bez nepřirozených skvrn. Mělo by být také pružné na dotek a mít svěží vůni.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 156 stran
- Aktuální číslo 6/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Pozvánka na Apetit piknik & oběd u babičky, jahody a letní večeře
-