Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

5 věcí, které jste (ne)věděli o přípravě suši

Čím vás může japonské tradiční jídlo překvapit?
22. 9. 2014 | Autor: Jana Kopřivová
  1. Nejdůležitější na suši je dobře uvařená a ochucená rýže. Musí zůstat kyprá a nadýchaná. Nesmí v ní chybět ocet, který ji dochucuje a konzervuje.
  2. Suši má mít velikost jednoho sousta. Všechny ingredience musejí být v souladu a správném poměru, jinak chuť jedné přebije druhou.
  3. Pokud jsou ingredience v suši různě poskládané, vynikne jejich různá chuť. Maki je výrazné řasou, nigiri rybou a obrácené maki zase rýží.
  4. V suši nemusí být vždy ryba. Naopak nemáte-li možnost koupit kvalitní surovinu, raději použijte dostupnější zeleninu, jako jsou okurka či avokádo. Před úskalími nákupu čerstvých ryb varuje i japonský šéfkuchař Yuki Omaki ze Sushiqueen.cz. „Nejlepší je koupit rybu celou, protože tak člověk dobře pozná kvalitu. Když ale dělám suši pro pár lidí a nechci kupovat celého lososa, často sjezdím celou Prahu, než najdu kvalitní a správně naporcované maso,“ popisuje sušimistr.
  5. V Japonsku se do suši často přidává i salám, párky nebo ‚krabí‘ tyčinky, které známe i u nás. S takovými kombinacemi se samozřejmě setkáte spíše v pouličních fastfoodových krámcích než ve vyhlášených suši barech.

 

Filmový tip: Chcete se dozvědět více o autentickém japonském suši baru a životě sušimistrů? Pusťte si Jiro Dreams of Sushi – film o muži, který se přípravě suši věnuje již více než sedmdesát let a pro něhož se stalo celým jeho životem. 

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborné čtení
Obrazek uzivatele
Děkuju :)

Přidat komentář