Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

Co s bílky, které zbyly z vánočního pečení?

Zbývají vám při pečení cukroví a vánoček v lednici spousty vaječných bílků a přemýšlíte, co s nimi, aby nepřišly nazmar? Máme pro vás hned několik tipů na užitečné zpracování těchto přebytků. Nápady, co s nimi ve vánočním čase, se vám budou navíc hodit i v případě, že už nepečete, ale pustíte se do přípravy domácího vaječného likéru.
16. 12. 2020 | Autor: Šárka Měřičková

Lednice každé rodiny se v tomto adventním čase plní ingrediencemi pro přípravu vánočního pečiva a cukroví. Co ale se zbylými bílky? Nejvíce jich zbyde po pečení vánoček nebo přípravě domácího vaječného likéru. Podívejte se na naše tipy, jak zužitkovat přebytečné bílky do posledního kapky.

Cukroví z bílků

Ideální způsob pro zpracování zbylých bílků se v tomto čase přímo nabízí formou dalšího druhu cukroví. Do cukroví se používají bílky zpravidla šlehané, proto vezměte na pomoc výkonný šlehač a hurá do toho. S přidáním několika základních ingrediencí, které zajisté najdete ve své spíži, vykouzlíte klasické známé sněhové pusinky. Chcete-li trochu více experimentovat a lákají vás spíše netradiční sněhové pusinky, vyzkoušejte dvoubarevné pusinky s tmavou čokoládou. Lahodné cukroví připomínající známé laskonky jednoduše vytvoříte, když do šlehaných bílků přidáte strouhaný kokos. Doplňte kokosovým krémem a připravte si dokonalé kokosky, které se rozpouštějí na jazyku. Máte-li odvahu pustit se do náročnějších receptů, pak právě pro vás se nabízí využití bílků pro přípravu cukrářských makronek. Tato delikatesa dokonale ozdobí váš stůl a svou křehkostí dostane každého, kdo si rád pochutná na sladkém.   

Nebesky modré pusinky

Květy sléze maurského jsou nádherná, ale choulostivá dekorace. Díky své jedinečné barvě se dají používat...

Bílková poleva na zdobení

Na talíři s cukrovím rozhodně nesmí chybět perníčky. Cukroví, které často začínáme péct už s první adventní svíčkou. Pokud se chystáte perníčky zdobit, budou bílky v lednici skvělým pomocníkem. Stačí kapka citronové šťávy, moučkový cukr a z pár bílků díky důkladnému šlehání vytvoříte skvělou zdobící polevu. Možností, jak zdobit, je nespočet. Podívejte se na naše tipy sepsané pod receptem na perníčky.

Omeleta z bílků

Nevíte, co k večeři a v lednici čeká několik bílků na zpracování? Namísto té klasické připravte vydatnou omeletu pouze z bílků. S přidáním oblíbených surovin, jako jsou například rajčata, hrášek, šunka, sýr, bylinky apod., zdárně sekunduje omeletě s celými vejci. Zkuste si takto upravit recept na omeletu s hráškem

5+1 dobrých důvodů, proč kupovat BIO vejce

Vajíčka patří mezi běžné potraviny v naší kuchyni. A za každým z nich stojí (nebo spíš sedí) jedna slepice. Jenže na...

Jak uchovat bílky?

V případě, že nemáte času nazbyt a nechce se vám bílky co nejrychleji zpracovávat, jednoduše je zamrazte. Připravte si čistou nádobu, kterou bílky v ideálním případě naplňte pár milimetrů pod okraj, uzavřete, označte počtem bílků a datem a šup s bílky do mrazáku. Zmrazené vydrží až půl roku a vyndat je můžete kdykoli bude třeba. Dopřejte jim však šetrné rozmrazení v pokojové teplotě. 

Související

Co udělat se zbylými bílky? Připravte z nich dezert

Víme, jak zpracovat bílky, které zbyly při pečení. Máme pro vás rady a tipy, jak bílky skladovat, jak ušlehat pevný...
Jak vybírat slepičí vejce

Jak vybírat slepičí vejce

K Velikonocům patří zásoby slepičích vajec pro koledníky. Víte, jak vejce nakupovat?

Připravte si domácí vaječný likér

Venku ještě šustí spadané podzimní listí a advent se kvapem blíží. Sněhovou pokrývku vám sice slíbit nemůžeme, nicméně...

Andělské pusinky

Popis receptu: 
Ochutnejte přiměřeně sladké pusinky, které se jen rozplývají na jazyku a jejich příprava není nijak složitá...

Kokosovo-čokoládové makronky

,Kokosáky‘ není úplně snadné rozlousk­nout, ale s námi to zvládnete: ořech ­zabalte do utěrky, aby vám...

Kokosky s tvarohem

Přidání tvarohu je úžasný fígl! Na chuti se nijak neprojeví a kokosky jsou díky němu hned krásně měkké. Klidně je...

Čokoládové pusinky s oříškovým krémem

Nadýchané pusinky s hříšnou čokoládou si oblíbíte díky jejich lískovoořechové čepici.

Jak správně skladovat cukroví, aby zůstalo dokonalé

Kam uložit suché kousky a kde schovat trubičky s krémem? A jak zajistit, aby perníčky změkly, linecké se proleželo a...

Přidat komentář