1. INDONÉSIE
Pro Indonésii je typická spousta koření a čerstvé bylinky jako koriandr, chilli, zázvor... A rýže – k obědu, večeři i snídani.
Soto ayam (indonéská kuřecí polévka)
Tradiční indonéskou polévku má šéfkuchař Gerardus Ari Munandar spojenou s domovem. Jeho maminka ji doma vaří bez...
2. VIETNAM
Pokud chcete vařit opravdu autenticky, pořiďte si vietnamskou rybí omáčku. V každém jídle také musí být zelenina a bylinky. Vše upravujte jen krátce, al dente, bez umělých přísad, aby chutě zůstaly přirozené.
Krevety s ananasem, paprikami a rybí omáčkou
Toto jídlo vaří módní návrhářka Mimi Nguyen Hoang Lan podle fantazie. Odráží se v něm moudrost její babičky. Ta ji...
3. THAJSKO
V thajském jídle nesmějí chybět chilli papričky a ostré kořenící pasty. Základem stravy je rýže, vepřové libové maso, ryby, krevety, drůbež a rozmanité druhy čerstvé zeleniny a hodně čerstvých bylinek a koření.
Kang khew wan neur (hovězí zelené kari)
V Thajsku si šéfkuchařka Thanedsorn Keng Polpatana připravovala podle návodu svého tatínka vlastní kokosové mléko z...
Přidat komentář