Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

Podlehněte kouzlu domácích čokoládových pralinek

Pralinky jako od čokoládového mistra si nyní můžete připravit i doma. Povíme vám, jak na to a co vše budete k přípravě domácích pralinek potřebovat. Připravte pro své hosty pravé čokoládové pralinky ke kávě a překvapte je vlastnoruční výrobou této původem belgické speciality.
24. 11. 2020 | Autor: Šárka Měřičková

Čokoládové pralinky vznikly počátkem 20. století v Belgii, kde byl vytvořen první čokoládový bonbon. Mistři čokolády dokázali od té doby vytvořit naprosto neuvěřitelné ohromující kousky. Hluboko do kapsy musí člověk sáhnout, chce-li ochutnat například pralinky s 24-karátovým zlatem od švýcarské firmy Delafeé. Do výroby drahých pralinek se zlatem se nepouštíme. Poradíme vám, jak si vytvořit lahodné čokoládové bonbonky doma. Jakmile si osvojíte základní pravidla, vaší fantazii se meze nekladou a můžete přidávat libovolné ingredience dle vlastní chuti. 

Výbava na domácí výrobu pralinek

Zatímco na přípravu čokoládových lanýžů, které rozhodně můžeme zahrnout do světa pralinek, vám postačí pro tvarování polévková lžíce, k výrobě čokoládových pralinek vezměte na pomoc formu k tomu určenou. Formy jsou k sehnání v různých tvarech a velikostech, vybírat můžete skutečně z velmi pestré škály typů a tvarů. Velice oblíbená bývají například srdíčka. Není to však nezbytnost a chcete-li se pustit do výroby okamžitě a formu při ruce nemáte, zkuste například pralinky s arašídovým máslem, u kterých si vystačíte s čtvercovou formou nebo pekáčkem a hotovou pralinkovou hmotu následně rozkrájíte na malé čtverečky. Jakmile pak hotové čtverečky polijete čokoládou, budete jistě stejně jako my nedočkavě vyčkávat na finální zatuhnutí a první ochutnání čokoládového ráje. Chcete-li vyzkoušet zdravou verzi sladkých pralinek, k jejichž přípravě nepotřebujete žádné extra vybavení, pusťte se do výroby likérových pralinek s datlemi a rozinkami. Do dvaceti minut připravené kuličky dejte na hodinu do lednice ztuhnout a nechte se unášet sladkou chutí datlí s výjimečnou výživovou hodnotou. 

6x domácí bonbonky

Nestihli jste napéct cukroví? Nebo už máte napečeno, ale svrbí vás prsty z nicnedělání? Dejte se do bonbonů!

Pralinky jako z luxusní chocolaterie

Základem pro ty nejlepší pralinky jsou kvalitní ingredience. Z nekvalitní čokolády dobrou pralinku zkrátka neuděláte, a tak vždy sáhněte po té lepší čokoládě s podílem kakaa nad 60 %. A co dělá z obyčejného bonbonu skutečnou belgickou pralinku? Vedle kvalitní čokolády je to náplň ladící ke zvolenému druhu čokolády. Setkat se můžete s náplněmi tekutými, pevnými nebo ve formě želé. Náplň pak funguje jako „třešnička na dortu” a dodává pralince ten správný šmrnc i jedinečnost. Jakmile okusíte chuť čokoládových pralinek s portským vínem, už si klasickou bonboniéru zřejmě nikdy nekoupíte. Jejich dokonalá chuť a jemná, lesklá želé náplň z portského vína, tvoří unikátní kombinaci, které nelze odolat. 

Dorty a dezerty

Osmá z řady kuchařek Edice Apetit nabízí 85 sladkých receptů na dorty a dezerty jak slavnostní (narozeninové, vtipné...

Související

Čokoládové lanýže

Udělejte si své vlastní čokoládové lanýže! Zaručujeme vám, že budou ještě chutnější a jemnější než ty z belgické...

Pralinky s čokoládou a arašídovým máslem

Jednoduché pralinky, které zvládne absolutně každý. Trik je v kvalitních ingrediencích – burákovém...
Čokoláda – hotové blaho

Čokoláda – hotové blaho

Ať mléčná, nebo hořká, rozplývá se na jazyku. Na začátku jara vám spolehlivě zvedne náladu stejně jako první květy na...
Vodní lázeň a čokoláda

Vodní lázeň a čokoláda

Spousta čokoládových receptů předpokládá použití čokolády v tekutém stavu. Víte, jak na ni, aby se při rozpouštění...
Vánoční know-how: čokoláda

Vánoční know-how: čokoláda

Křehké cukroví, lesklá poleva i sametový krém – bez čokolády se při vánočním pečení prostě neobejdete.
Čokoláda

Čokoláda

Její spotřeba navzdory ekonomické krizi stoupá. Dejte si ji jen tak a pak v našich hříšně dobrých čokoládových...

Tmavá čokoláda nemusí být hořká!

Komerční článek - V kvalitní čokoládě s vysokým obsahem kakaa je skryto to nejlepší z vybraných kakaových bobů.

Jak na to: rozpouštění čokolády

Od tabulky čokolády k hříšnému dezertu vede dlouhá cesta, která může být někdy pořádně kostrbatá. Abyste nezabloudili a...

Zdravá či nezdravá, toť čokoládová otázka

V posledních letech se velmi často můžeme setkat s názorem, že hořká čokoláda je zdravá. Zaslechneme i výkřiky typu...

Kakaové boby – pochoutka s tradicí 3 000 let

Čokoládu známe všichni, ale zkoušeli jste někdy ochutnat samotné kakaové boby? Obsahují spoustu zdraví prospěšných...

Čokoládové (a božské) dezerty

Je sladká, umí být ale i hořká, milují ji děti a dospělí, všem zaručeně spraví náladu. Řeč je samozřejmě o čokoládě. A...

(Roz)poznejte kvalitní čokoládu

Víte, co by hořká čokoláda měla obsahovat a co by se v ní naopak nemělo objevit? Poradíme vám, jak si v nepřeberné...

Pestrá domácí mikulášská nadílka

Mlsejte bez výčitek a připravte svým dětem domácí mikulášskou nadílku. Těšit se můžete na zdravé domácí čertíky, opojné...

Čokoládové sušenky hravě a dravě

Celý týden jsme vám vyprávěli příběh čokolády. Jedno jsme ale doposud neodtajnili. A to, jak si doma připravit skvělé a...

Poradíme vám, na co se zaměřit při nákupu mikulášské nadílky

Mikuláš už pomalu klepe na dveře, je tedy nejvyšší čas připravit pro vaše dítka sladké nadílky. Při nakupování je třeba...

5 nápadů, jak zdobit čokoládou

Zakouzlete si s čokoládou. Pro vánoční pečení je naprosto nepostradatelná. Sluší polevě, krému i jinému zdobení.

Přidat komentář