Nová registrace Zapomenuté heslo

Apetit piknik je za dveřmi, je na čase udělat plán! Co ochutnat? Frozen margaritu, picošku neapolskou i preclík mazaný!

11. 6. 2025
13. Apetit piknik
Apetit

Sobota je na dohled, my jsme vám představili některé z kulinářských hvězd a na Apetit piknik vás skrz naše stránky pozvala i šéfredaktorka Apetitu. Nyní jsou na řadě prodejci, kterých se opět sejde požehnaně. A vy máte jistotu, že ochutnáte nejvybranější lahůdky z českých luhů a hájů. Na co a na koho se těšíme my?

Máte nachystanou piknikovou deku a dobrou náladu? Sobotní Apetit piknik je tu a my se moc těšíme, že vás na něm všechny potkáme. Objednali jsme skvělé počasí a nachystali fakt zajímavý program. Je na co se těšit!

A těší se na vás i prodejci, kteří si dávají záležet, aby přivezli nebo na místě vyrobili a uvařili ty největší lahůdky. Na své si přijdou všichni, od masožroutů po vegany, od dětí až po seniory. Vybrali jsme pro vás pár zajímavých jmen, ale stejně si myslíme, že nejlepší taktiku navrhla cukrářka Helena Fléglová, která říká, že by ráda ochutnala úplně všechno.

Pitný režim je základ!

  • Sirupy a limonády z Pavliráje: Pavla Zajícová žije v horách a na velké zahradě pěstuje suroviny, z nichž vyrábí asi 20 druhů bylinkových a ovocných sirupů. Sezónu začíná kopřivou, končí aronií a jablkem, celoročně nabízí zázvor. „Na Apetit pikniku představím sladké sirupy z Pavliráje z ovoce a bylin z mojí zahrádky v horách. Budu z nich připravovat limonády, které si můžete vychutnat na místě, nebo rovnou koupit celou láhev domů. Těšit se můžete na kopřivu, pampelišku, mátu, bez, dobromysl, arónii, dýni a spoustu dalších,“ řekla nám.
  • Limonády do sáčku: Chladivé osvěžení vás čeká s limonádami z čerstvého ovoce do sáčku, které si každý zákazník může nalít sám. Jaké příchutě vás čekají? Jahoda, mojito, mango, dračí ovoce, pomeranč či kiwi.
  • Belvoir Farm: Nealkoholické nápoje z britské Belvoir Fruit Farms jsou plné skutečné ovocné šťávy. Na výběr bude řada skutečně autentických příchutí, které vznikají lisováním ovoce přímo na farmě.

Čím si připít na krásnou sobotu?

  • France gastronomie: „V naší nabídce najdete výběr vín a crémantů z vyhlášených francouzských regionů, lahodné farmářské sýry a tradiční suché klobásky. Všechny produkty osobně prověřujeme, díky čemuž si získaly velkou oblibu u našich zákazníků. Na přání vám rádi připravíme mix talíř sýrů a uzenin, a zároveň ochotně poradíme s výběrem vína, které ideálně doplní váš gurmánský zážitek,“ láká Vlasta Rozehnalová.
  • Pivovar Fracek: Pivo začali vařit v garáži, a když už jim byla malá, Fracek vylítnul do světa. Řemeslné nefiltrované a nepasterizované pivo je díky originálním recepturám naprosto osobité.
  • La Margarita: Zastavte se i u stánku La Margarita, kde se mísí kultura Los Angeles a Mexika. Umíchají vám tu frozen margarity z čerstvého ovoce a pyré, připraví tacos, quesadillas nebo tostones na grilu.

Kde se najíst?

  • Bistro Antonio Sandev: Rodinná restaurace je zaměřená na mořské speciality – ty si sami i dováží z Chorvatska. Těšit se můžete na čerstvé mořské plody na grilu, tuňáka i saláty s mořskými plody. A možná i na herečku Saru Sandevu, která třeba přijde svoji rodinu pozdravit...
  • Picoška Napoletana: Neapolskou pizzu peče tahle parta milovníků dobrého jídla podle receptury z fermentovaného těsta, jež je díky tomu krásně vláčné a okraje nadýchané.
  • Bramborové placky na peci: Tradiční bramborové placky v moderním pojetí? Zkusíte italskou se sušenými rajčaty, kozí s brusinkami, husí s paštikou nebo se slaným karamelem?
  • TacoTruckMex: O opravdovou mexickou kuchyni se postará kuchař Radek Příhonský, který každý rok vyráží do ciziny pro inspiraci a zásobu nových receptů. Jeho tacos se salsou musíte ochutnat.

Kam na kávu a sladkou tečku?

  • Cafe Jednorožec: Legendární kavárna z Klatov sází na kávu z českých i zahraničních pražíren a v jejich nabídce jsou i dezerty bez lepku, laktózy, veganské a raw. A navíc i slané asijské koláče. Jediný problém je, že nebudete vědět co dřív...
  • Len's Delights: Veganské dezerty bez lepku, laktózy, cukru či konzervantů? Ano, to je nejen trend, ale i velká lahoda. Zkuste zdravou alternativu klasických zákusků, raw příprava zaručuje vysoký podíl vitaminů, živin a vlákniny.
  • Mazaný preclík: Preclíky jsou jejich vášní a jejich široká nabídka potěší i ty nejnáročnější foodies. Vyzkoušejte slané, sladké a plněné, ale třeba také preclíkové tyčinky nebo pečený párek v těstě. 

Máte jasno? My také – musíme to zkompletovat...

Doporučujeme článek s videem

Letní Apetit piknik je opět tu: Čeká na vás dobré jídlo a pití od nejlepších šéfkuchařů a bohatý doprovodný program

Sdílet článek

Apetit piknik

Související články