Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kam v Praze na brunch? Vyrazte do ctěnického zámku, k Ivetě Fabešové na Masaryčku nebo si během snídaně namalujte luxusní obraz

Brunch v Cukrárně Myšák
ZDROJ: Se svolením Cukrárny Myšák
sdílet:

V týdnu snídáte často ve spěchu, ve stoje rychle vypijete kávu, hlad zaženete pár lžičkami jogurtu a už spěcháte za povinnostmi? Nejste sami. Ale víkendy jsou ideální příležitost to napravit – dopřát si pomalé ráno a vyrazit na brunch, během kterého pohodové dopoledne přejde v oběd. Promyslete, jestli vyrazíte ve dvou, s rodinou, nebo s přáteli, my jsme pro vás zmapovali možnosti a vybrali zajímavé brunch spoty v Praze.

Ačkoli víme, že brunch pochází z anglických slov breakfast a lunch, nám to evokuje především klid a pohodu, plný stůl jídla, kávu s džusem a sklenkou bublin a dlouhé povídání, na které není v běžném pracovním týdnu čas. Pro někoho je brunch synonymem vejce Benedikt, pro jiného zase příležitost dát si bez výčitek dezert už dopoledne. A my přesně víme, kam na jakou dobrotu vyrazit. 

Iveta Fabešová: Novinka na Masaryčce

Brunche u Ivety Fabešové ve Werichově vile jsou vyhlášené, a proto vás jistě potěší, že otevřela další pobočku přímo v centru Prahy v budově Masaryčka, která je designovým skvostem. Ke spolupráci na menu oslovila Iveta Fabešová kuchařku Kristínu Nemčkovou a výsledkem je nabídka světové úrovně: sezónní tartaletka, cibulové tagliatelle se sýrem pecorino, krémové bílé fazole se zastřeným vejcem, stracciatella s grilovanou cuketou, brokolicí a fíky, salát s kozím sýrem, fíky a pralinkovou pastou a samozřejmě nesmí chybět vejce Benedikt v několika variantách. 

Marthy´s Kitchen: Brunch s výhledem na Vltavu

Klasikou mezi pražskými brunch spoty je zcela jistě Marthy's Kitchen: jednu pobočku najdete na Vinohradech, druhou pak u Vltavy kousek od Galerie Mánes. Součástí pobočky U Mánesa je i vlastní pekárna a cukrárna, která se nachází ve spodním patře budovy. Z bohaté snídaňové nabídky si vyberou malí i velcí, milovníci tradic (ti jistě ocení omeletu nebo kontinentální snídani) i foodies, kteří se nebojí zkoušet novinky (dopřejte si například turecká vejce nebo avokádový toast). Snídaně se zde servírují i v bezlepkové a bezlaktózové variantě.

Cukrárna Myšák: Umělecký zážitek jako bonus

Kousek od Václavského náměstí najdete legendární Cukrárnu Myšák, kam se chodí nejen na kávu se zákuskem, ale i na pověstný brunch. A pokud by vám náhodou dokonale vyladěné buchtičky se šodó nebo vejce Benedikt nestačily, využijte nabídku a propojte brunch s uměleckým zážitkem. Během tzv. Artbrunche tak bude degustovat snídaňové menu a zároveň si vyzkoušíte vytvořit obraz technikou malování pomocí zlatých plátků. Domů odejdete nejen s uspokojenými chuťovými buňkami, ale i s vlastním uměleckým dílem.

Chateau Ctěnice: Spojte brunch s procházkou

Rádi byste během brunche ochutnali ideálně celé menu, ale máte výčitky, zda to trochu nezavání přejídáním? Pak doporučujeme před návštěvou restaurace dlouhou procházku, třeba zámeckým parkem. Taková možnost se nabízí v pražských Ctěnicích na severovýchodě Prahy. Nedělní brunch se podává v restauraci Chateau Ctěnice a projít se můžete zámeckým parkem a přilehlým okolím. Celková atmosféra vás nenechá na pochybách: nacházíte se v historické kulturní památce. A co všechno je v nabídce? Vejce Benedict na křupavém toustu s holandskou omáčkou, zámecká kulajda s lesními houbami a čerstvým koprem, wafle s malinovým mascarpone, skořicovým cukrem a lesním ovocem.

Soho: Rodinný brunch s programem

Chcete si brunch opravdu vychutnat a nikam nespěchat, ale jste rodiči malých dětí, které rozhodně nevnímají návštěvu kavárny a restaurace jako zábavu? Pak jistě oceníte možnost brunche s programem pro děti. Ty už více než 15 let pořádá restaurace Soho. Vy velcí si zde můžete sestavit výhodnější čtyřchodové menu (vyberte si 2 předkrmy nebo polévky, 1 hlavní chod a 1 dezert) a děti se vyřádí v kreativní dílničce. Program na následující víkendy je více než zajímavý: 17. listopadu si mohou děti namalovat putovní kamínek a v kulinářské dílně připravit sushi, 23.24. listopadu si pak vyrobí kaleidoskop a upečou cupcakes.

Zdroj: Iveta Fabešová, Marthy's Kitchen, Chateau Ctěnice, Restaurace Soho, Curkárna Myšák a Art Moment

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín