Nová registrace Zapomenuté heslo

Šéfredaktorka Jana Kopecká zve na Apetit piknik: „Ohromně mě těší, že nás šéfkuchaři a cukráři neodmítají a mnozí naopak litují, když nemůžou přijít.“

Za redakci Apetitu zve na piknik šéfredaktorka Jana Kopecká
Apetit

V redakci žijeme letním Apetit piknikem už pěkných pár týdnů, dokonce jsme zvažovali stříhací metr jako v dobách našeho dětství, kdy jsme od 1. prosince (někdo od 1. září) stříhali dny do Ježíška. Na co se nejvíc těší šéfredaktorka Jana Kopecká a „na koho“ by vás ráda pozvala?

Apetit piknik je krásná tradice a my jsme nedávno v redakci vzpomínali na první ročníky, kdy se ještě piknik nekonal v parku Grébovka, ale na Karlínském náměstí. Někteří z nás na Apetit pikniku poprvé ochutnali božské cupcaky, někdo lahodné rillettes apod. 

Co má na Apetit pikniku ráda šéfredaktorka Jana Kopecká a proč byste si ho neměli nechat ujít ani vy? 

Jani, o kolikátý ročník Apetit pikniku se letos jedná a bude tento něčím speciální, výjimečný? Na co bys pozvala?

Letošní Apetit piknik, který se koná 14. června, je v pořadí čtrnáctý, což už je slušná tradice. Těší nás, že se stále rozšiřuje a že za námi přijíždějí lidé z celé republiky. Výjimečná je i atmosféra v parku Grébovka – lidé sledují program, ochutnávají všechno možné a zůstávají s námi často celý den.

V rámci Zimního pikniku jsi čtenářům představila pět důvodů, proč mají rozhodně přijít? Překonáš sama sebe a na Letní piknik bude důvodů šest?

To by neměl být problém.

  • Důvod č. 1: Krásné prostředí parku Grébovka láká samo o sobě – je to přesně místo, kde se chcete usadit na celodenní piknik.
  • Důvod č. 2: Skvělé jídlo a pití – stánků nejrůznějších prodejců bude kolem stovky.
  • Důvod č. 3: Kuchařské a cukrářské show na hlavním pódiu, které moderuje skvělá Kristina Kloubková.
  • Důvod č. 4: Setkání s redakcí Apetitu, ať už při narozeninové oslavě, nebo při redakční kuchařské show.
  • Důvod č. 5: Zábava pro celou rodinu – pětkrát za den budeme losovat tombolu a ceny opravdu stojí za to. V parku můžete poslouchat hudbu i tančit a nejmenší se zabaví na dětské stezce.
  • Důvod č. 6: Vstup, program a zábava jsou zdarma!

Je to unikátní a velká akce. Jak dlouho se vlastně pracuje na přípravách a co to obnáší?

Intenzivní příprava letního Apetit pikniku zabere půl roku. Začíná se přihlašováním prodejců, které pak musíme pečlivě rozmístit po Grébovce, aby nabídka dávala smysl jim i návštěvníkům. Skládáme program na hlavní stage, řešíme spoustu technických podrobností a úplně naposledy se modlíme, aby vyšlo počasí, protože to má velký vliv na úspěch celé akce. Na letošní piknik jsme objednali 23 °C a polojasno, tak snad budou všichni spokojení.

Na koho se můžeme těšit. Kdo vystoupí na podiu?

Na hlavní stage vystoupí oblíbení šéfkuchaři a cukráři: Jan Punčochář, Helena Fléglová, Roman Staša, Marek Fichtner, Vojta Vrtiška, Miluška Makó, Besky, Pavel Berky, Radek David. Mě ohromně těší, že nás šéfkuchaři ani cukráři neodmítají a mnozí naopak litují, když se piknikem trefíme do termínu, kdy nemůžou přijít. Tím, že je Apetit piknik oblíbenou akcí i pro naše účinkující, vládne na hlavní stage uvolněná atmosféra, která se přenáší i na diváky.

Redakce piknikem žije. Co „předvedete“ na pódiu?

My jsme přesvědčení, že piknik má být především zábava, takže od nás nic vážného nečekejte. Letos se pustíme do výroby zmrzliny pomocí tekutého dusíku, což může být velká legrace i průšvih, ale my se nebojíme. A zatím se v redakci skvěle bavíme pokaždé, kdy začneme vymýšlet, jak to celé uděláme. Takže si to rozhodně nenechte ujít.

Co tebe osobně na tradici pikniku baví a jaké jsou ohlasy od návštěvníků?

Mě nejvíc baví nadšení a euforie prodejců, kteří do toho jdou s námi úplně poprvé – říkáme jim kulináři a jsou to amatérští výrobci a prodejci čehokoliv dobrého, kteří mají možnost zúčastnit se svého prvního food festivalu za výhodných podmínek. Díky tomu je nabídka festivalu pestřejší a v minulosti se několikrát stalo, že z kulináře díky této šanci vyrostla zavedená značka.

A co baví návštěvníky? To je různé, ale co se týká programu, tak nás potěšilo, jak moc trvají na tom, aby účinkující byli z řad gastronomických profesionálů. A z loňska mohu prozradit, že největší frontu na společnou fotku měli Josef Maršálek a Vojta Vrtiška, který přijal pozvání i letos.

Komu z hlavních hvězd bys ráda položila otázku, kdyby moderátorkou nebyla Kristina Kloubková, ale ty?

Jana Punčocháře bych se zeptala, jak moc pro něho bude těžké stát se pekelně přísným porotcem v další řadě Hell‘s Kitchen, kde nahradí Radka Kašpárka. Když vidíte jeho srdečný obličej, je těžké si představit, že umí pouštět hrůzu.

Jakou taktiku bys doporučila návštěvníkům, aby si skutečně vychutnali Apetit piknik se vším všudy?

Přijít včas a zabrat si dobré místo pod stromem, odkud se dá sledovat program a podnikat výpravy za jídlem.

Děkujeme! 

Doporučujeme článek s videem

Na 13. Apetit pikniku jsme spolu s vámi slavili skvělým jídlem, vařením a radostí ze života

Sdílet článek

Šéfredaktorka Apetitu Jana Kopecká Apetit piknik

Související články