Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

12. Apetit piknik byl plný skvělého jídla, zábavy a kulinářských osobností

Apetit piknik
ZDROJ: Apetit piknik
sdílet:

Apetit piknik je událost, na kterou se v redakci připravujeme několik měsíců. Proto jsme vždy napjatí, zdali se vynaložené úsilí promění v úspěch. A co je pro nás tou největší odměnou? Návštěvníci se spokojenými chuťovými pohárky a úsměvem od ucha k uchu. Ani letos tomu nebylo jinak.

Do pražské Grébovky letos znovu zavítaly davy fanoušků Apetitu, kteří se už nemohli dočkat, až si pochutnají, zúčastní se workshopů a uvidí své oblíbené kulinářské celebrity či se seznámí s redakcí. To samozřejmě není všechno, pojďme se ohlédnout za tím, co se na pikniku dělo.

I když sem tam spadlo pár kapek, počasí nakonec nebránilo ani relaxování na trávě, které je s piknikem neodmyslitelně spjaté. Polehávat a odpočívat šlo i přímo před Apetit stage, kde o zábavu nebyla nouze. Na „prknech“ se po celý den střídaly známé kulinářské osobnosti. 

Skryt pre seznam

Hvězdný program na Apetit stage

K Apetit pikniku patří hvězdní hosté, a že jich letos bylo! Na pódiu se vystřídali vycházející hvězdy kulinářské scény, ale i stálice. Na své si přišli jak milovníci sladké, tak slané kuchyně.

  • Prvním hostem byl vítěz národního kola soutěže Bocuse d'Or Dominik Unčovský, který se rozmluvil o tom, jak přemýšlel nad konceptem soutěžního jídla.
  • Influencerka a kuchařka Chili Ta Thuy rozjela show po svém a hýřila humorem jako vždy. Padaly hlášky jako: „My krájíme skoro všechno obrovskýma sekáčkama. Zkuste si koupit někdy obrovskej sekáček, na zeleninu, na všechno... Moje babička sekáčkem udělala opravdu všechno... Nejenom v kuchyni.“
  • Šéfkuchař Roman Vaněk na pódium nečekaně vytáhl autorku Kuchařky pro dceru, Janu Florentýnu Zaloukalovou, aby ji pochávalil za kvalitní zpracování kuchařky. Zároveň přiznal, že bez chyb to nejde a zavzpomínal na „mouchy“, které našel po vydání ve svých kuchařkách.
  • Cukrářka Helena Fléglová předvedla, jak připravit božský servírovaný dezert se zmrzlinou, který mohli přihlížející ochutnat.
  • Nejvíce jsme si užili společnou kuchařskou show s foodbloggerem Pavlem Berkym, kterého bereme už jako součást redakce. Na pódiu jsme společně uvařili vietnamské závitky bo la lot a divákům přiblížili naši spolupráci. Ta spočívá v tom, že si Pavel každý měsíc vybere jeden recept z Apetitu, který uvaří, dodá své tipy a jeho videorecept poté najdete na jeho i našich sociálních sítítch.
  • Závitky pochválil na pódiu i výherce MasterChef Česko 2020 Roman Staša, který griloval a u toho vzpomínal na soutěžící i příjemné chvíle.
  • Hvězdný program zakončili semifinalisté MasterChefa Betty Minaříková a Vojta Urban, kteří ukázali, jak uvařit rychle, ale přesto zdravě a výživně.

Své místo měla na pódiu i redakce. V celé sestavě včetně kuchaře a foodstylisty Marka Všetečky oslavila 19. narozeniny časopisu a pokřtila nové kuchařky Mleté maso a Mrkev, dýně, cuketa, která se nakonec v našem piknikovém Apetit shopu zcela vyprodala. 

  • Hrdou kmotrou obou kuchařek se stala moderátorka Kristina Kloubková.
  • Vše nejlepší k 19. narozeninám přišly Apetitu popřát i generální ředitelka vydavatelství Burda International CZ Petra Fundová či starostka městské části Prahy 2 Alexandra Udženija, která už se podle svých slov těší až příští rok společně v Grébovce oslavíme kulatiny.
  • Narozeninový dort pro Apetit tentorkát připravila Lelí z Lelí's Cupcakes. Pyramida z cupcaků byla dostatečně velká na to, abychom se mohli spravědlivě podělit se všemi fanoušky Apetitu, kteří se na oslavu narozenin a křest přišli podívat. 

Program na Apetit stage by zcela jistě neproběhl tak hladce nebýt skvělého výkonu moderátorky Kristiny Kloubkové, která jím zábavně a poutavě provázela celý den. Sama je velkou fanynkou Apetitu a pokaždé, když zmínila kvalitu našich receptů, podle kterých vaří, zahřála nás u srdce. Právě jí patří velké díky!

Poděkování patří ale i vám, fanouškům, kteří jste dorazili a postarali se o pohodovou nezapomenutelnou atmosféru celé soboty. A především neuvěřitelně sehranému produkčnímu týmu a hned několika dalším oddělením našeho vydavatelství, bez kterých by Apetit piknik vůbec nebyl. A v neposlední řadě také všem kulinářům, prodejcům, restauracím a partnerům – jsme vděční, že vás máme! 

Kulináři i prodejci zazářili

Kulinářů i prodejců se sešlo v Grébovce desítky a u všech stánků se celý den rojili lidé, kteří jejich umění chtěli ochutnat.

  • Vypíchnout můžeme například Můj Falafel, kde byla fronta až do konce Apetit pikniku a není se čemu divit. Falefel byl jeden z nejlepších, co jsme kdy měli.
  • Ve stánku pekárny La Forme jsme si nenechali ujít skvělé pistaciové croissanty. Potvrzujeme, že jejich slogan „We bake you happy“ platí na sto procent!
  • Lelí's Cupcakes na Apetit pikniku začínali, letos se na ně vraceli jako zavedená značka, pod kterou už si každý představí ty nejlahodnější mini dortíčky.
  • Majitelka značky Nesu koláč oprášila recept své babičky na tradiční chodské koláče a bůčkovku, které ji provázely celé dětství. Její klasický kynutý koláč s povidly a šlehačkou byl tak dobrý, že byl pryč raz dva. Poslední kus ukořistil manžel naší redaktorky Katky ve dvě hodiny odpoledne. 
  • Marmelády Corona nás překvapili svou vytříbenou chutí. Chutnalo nám ananasové čatní i pomerančové marmelády.
  • Bouda 1883 ze Znojma nabízela nejen marmelády, ale i nakládané okurky, které nejen báječně chutnaly, ale také perfektně křupaly.
  • V sociálním podniku GULE (Gastronomie Umožňující Lidem Existovat) handicapovaní lidé nabídli tvarohové mini koblížky, které chutnaly jako lívance – mňam! Fronta u nich nikdy existovat nepřestala...

Redakce vybere během následujících dnů několik kulinářů, jejichž recepty se objeví v srpnovém čísle časopisu Apetit. Poté budeme bedlivě sledovat, zda vyletí mezi další kulinářské hvězdy, které účastí na Apetit pikniku zahájily svou úspěšnou kariéru.

  • Za všechny si připomeňme nejlepšího kulináře prvního Apetit pikniku výrobce paštik Čongrády, cukrářku Zuzanu Dvořákovou nebo výrobce pořádně ostrých specialit Huhu chilli. S mnohými prodejci se na Apetit pikniku můžete potkat pravidelně.

Překvapení na závěr: Zimní Apetit piknik

Apetit piknik se letos vydařil přesně tak, jak jsme si několik měsíců před ním tajně přáli! Dlouhé přípravy se nakonec promění v jeden nádherný den, po kterém nám je vždy tak trochu smutno, že už je za námi. Pokud máte stejné pocity, nemusíte zoufat, máme pro vás dobrou zprávu! 11. 11. 2023 se uvidíme na zimním Apetit pikniku v Novoměstské radnici v Praze.

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam
Autor: Karolína Waberová

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...