
Červnový Apetit vychází ve čtvrtek 22. května a přináší inspiraci na přelom jara a léta. Hlavní hvězdou časopisu jsou jahody, které si vychutnáte v dezertech i ve zmrzlině. Apetit dále nabízí několik variant burgerů, které si upečete na grilu nebo na pánvi. Dětem k jejich svátku můžete vyrobit dort s motivem zvířátek – připravili jsme takové dorty, které působí nápaditě, přitom je zvládnete i bez zkušeností.
Červnové číslo vašeho oblíbeného časopisu Apetit je již na stáncích a vás určitě zajímá, na co se můžete těšit a co se dozvíte...
Pozveme vás mimo jiné na Apetit piknik, který se uskuteční 14. června v parku Grébovka v Praze a kam se sjedou nejlepší prodejci nejrůznějšího jídla a pití. Chystáme kuchařské show, rozhovory i program pro děti a vstupné je zdarma. Více informací najdete v červnovém Apetitu.
Jahodové hvězdy sezony a burgery pro všechny
- Červen patří klasicky jahodám a my se těmto hvězdám rádi věnujeme. Upečte si bábovku s polevou, vdolky, buchty s pudinkem a vyrobte jahodové nanuky.
- V rámci Dne otců jsme se zajímali, jak vaří muži, a vyšla nám z toho trojice skvělých jídel od králíka přes hovězí na pepři až po kuřecí supreme.
- Burgery pro masožravce i vegetariány: vepřový, jehněčí, rybí, špaldový i ze seitanu.
Oběd u babičky i menu jako od profíka
- Nostalgický oběd u babičky: podáváme masovou roládu, francouzské brambory, polévku s knedlíčky a jahody se šlehačkou.
- Jak sestavit dokonalé menu? Rady šéfkuchařů, jak poskládat vše od předkrmu po dezert, abyste si rozvrhli čas, hostům chutnalo a nestrávili jste večer v kuchyni.
Hanka Michopulu a trendy ze sítí jako třešnička na dortu
- Rozhovor s Hanou Michopulu: autorka knihy Skromné jídlo radí, jak se naučit vařit a neutratit mnoho peněz.
- Trendy ze sítí: Tentokrát jsem se zaměřili na salát s křupavou rýží, který se stal virálním.
Autorka: Jana Kopecká, šéfredaktorka časopisu Apetit