
Duben je doslova za rohem a to znamená jediné: zítra je první apríl a vy máte možnost beztrestně napálit své blízké. Můžete vyměnit cukr za sůl, přilepit počítačovou myš ke stolu nebo zastrčit kamarádovi za stěrač falešnou pokutu. A pokud byste rádi vypekli svou drahou polovičku, ale zároveň je ve vás kus romantika, máme pro vás tip na snídani do postele: zkuste zamilované tvarůžkové lívanečky.
Jde aprílovým žertíkem potěšit? Jsme přesvědčeni, že ano. A protože apríl je zítra, jsme tu s inspirací. Řešením je totiž snídaně do postele, ale tak trochu jinak, netradičně. Zkuste zamilované tvarůžkové lívanečky, které v sobě spojují jedinečnou chuť tvarůžků s jemným sladkoslaným nádechem a které potěší každého, kdo hledá chutné, zdravé a originální sváteční pohoštění. Tvarůžky si jen málokdo spojuje s vyznáním lásky, zato lívance jsou pro to jako stvořené.
Olomoucké tvarůžky jsou svého druhu unikát
Olomoucké tvarůžky jsou jediným původním českým sýrem s chráněným označením původu a jsou řazeny mezi zrající stolní sýry.
- Vyrábějí se v Lošticích v Olomouckém kraji podle tradiční receptury z netučného kyselého tvarohu a jsou charakteristické nezaměnitelnou chutí a typickou vůni. Při jejich výrobě se nepoužívají žádná syřidla, barviva, aromata ani stabilizátory, takže se hodí i pro bezlepkovou dietu.
- Jsou přírodním zdrojem plnohodnotných bílkovin a vápníku, mají nízký obsah tuku a skvěle se hodí nejen pro gurmány, ale i pro ty, kteří dbají na zdravý životní styl – mají nízkou energetickou hodnotu.
Zamilované tvarůžkové lívanečky
Pokud vaše drahá nebo drahý miluje tvarůžky, máte zaděláno na skvělé ráno. Tvarůžkové lívanečky se snadno připravují, vypadají skvěle a chutnají ještě lépe. Jemné těsto v kombinaci s charakteristickou vůní a chutí tvarůžků vytváří neodolatelnou kombinaci, která nadchne každého gurmána. „Olomoucké tvarůžky jsou nejen tradiční českou delikatesou, ale také skvělou inspirací pro kreativní vaření. Tvarůžkové lívanečky nabídnou nevšední chuťový zážitek a mohou být příjemným zpestřením rána," říká Leoš Kalandra ze společnosti A. W., která tvarůžky vyrábí pod značkou Olomoucké tvarůžky.
Ingredience: 8 ks Olomouckých tvarůžků, 150 g hladké mouky, 100 ml mléka, 1 vejce, sůl, olej, borůvkový džem, šlehačka, kompotované nebo čerstvé ovoce
Postup:
- Z mouky, mléka, vejce a soli ušlehejte husté těstíčko.
- Lívanečník potřete troškou oleje, naběračkou přilijte trochu těsta, vložte tvarůžek a opět zalijeme těstem.
- Pomalu smažte z obou stran dozlatova.
- Hotové lívanečky ozdobte borůvkovým džemem, šlehačkou a ovocem dle vlastní chuti.
Zdroje: Apetit, Tvaruzky.cz