Nová registrace Zapomenuté heslo

Připravte se na zítřejší apríl a nachystejte snídani do postele: Podávejte zamilované tvarůžkové lívanečky, kterými potěšíte i napálíte zároveň

31. 3. 2025
Zamilované tvarůžkové lívanečky
Se svolením A. W., výrobce Olomouckých tvarůžků

Duben je doslova za rohem a to znamená jediné: zítra je první apríl a vy máte možnost beztrestně napálit své blízké. Můžete vyměnit cukr za sůl, přilepit počítačovou myš ke stolu nebo zastrčit kamarádovi za stěrač falešnou pokutu. A pokud byste rádi vypekli svou drahou polovičku, ale zároveň je ve vás kus romantika, máme pro vás tip na snídani do postele: zkuste zamilované tvarůžkové lívanečky.

Jde aprílovým žertíkem potěšit? Jsme přesvědčeni, že ano. A protože apríl je zítra, jsme tu s inspirací. Řešením je totiž snídaně do postele, ale tak trochu jinak, netradičně. Zkuste zamilované tvarůžkové lívanečky, které v sobě spojují jedinečnou chuť tvarůžků s jemným sladkoslaným nádechem a které potěší každého, kdo hledá chutné, zdravé a originální sváteční pohoštění. Tvarůžky si jen málokdo spojuje s vyznáním lásky, zato lívance jsou pro to jako stvořené. 

Olomoucké tvarůžky jsou svého druhu unikát

Olomoucké tvarůžky jsou jediným původním českým sýrem s chráněným označením původu a jsou řazeny mezi zrající stolní sýry.

  • Vyrábějí se v Lošticích v Olomouckém kraji podle tradiční receptury z netučného kyselého tvarohu a jsou charakteristické nezaměnitelnou chutí a typickou vůni. Při jejich výrobě se nepoužívají žádná syřidla, barviva, aromata ani stabilizátory, takže se hodí i pro bezlepkovou dietu.
  • Jsou přírodním zdrojem plnohodnotných bílkovin a vápníku, mají nízký obsah tuku a skvěle se hodí nejen pro gurmány, ale i pro ty, kteří dbají na zdravý životní styl – mají nízkou energetickou hodnotu.

Zamilované tvarůžkové lívanečky

Pokud vaše drahá nebo drahý miluje tvarůžky, máte zaděláno na skvělé ráno. Tvarůžkové lívanečky se snadno připravují, vypadají skvěle a chutnají ještě lépe. Jemné těsto v kombinaci s charakteristickou vůní a chutí tvarůžků vytváří neodolatelnou kombinaci, která nadchne každého gurmána. „Olomoucké tvarůžky jsou nejen tradiční českou delikatesou, ale také skvělou inspirací pro kreativní vaření. Tvarůžkové lívanečky nabídnou nevšední chuťový zážitek a mohou být příjemným zpestřením rána," říká Leoš Kalandra ze společnosti A. W., která tvarůžky vyrábí pod značkou Olomoucké tvarůžky.

Ingredience: 8 ks Olomouckých tvarůžků, 150 g hladké mouky, 100 ml mléka, 1 vejce, sůl, olej, borůvkový džem, šlehačka, kompotované nebo čerstvé ovoce

Postup:

  • Z mouky, mléka, vejce a soli ušlehejte husté těstíčko.
  • Lívanečník potřete troškou oleje, naběračkou přilijte trochu těsta, vložte tvarůžek a opět zalijeme těstem.
  • Pomalu smažte z obou stran dozlatova.
  • Hotové lívanečky ozdobte borůvkovým džemem, šlehačkou a ovocem dle vlastní chuti.

Zdroje: Apetit, Tvaruzky.cz

Sdílet článek

Rychlé snídaně Víkendová snídaně Jídlo pro zamilované

Související články