Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Říjnový Apetit právě v prodeji: Recepty z tradiční české kuchyně, velký rozhovor s Kristínou Nemčkovou a mnohem víc

Apetit
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Říjnové číslo Apetitu je inspirováno českou kuchyní. Mísí se v něm tradiční recepty s těmi moderními – třeba kuřetem na čerstvé paprice nebo perníkem s žitným kvasem.

Také jsme zjišťovali, jak se vařilo a vaří na Hradě za prezidentů Masaryka, Beneše, Havla i Pavla: získáte recepty na candáta s holandskou omáčkou, svíčkovou s Pálffyho knedlíkem nebo kachní prsa se sečuánským pepřem. Sladké moučníky jsme pekli z kynutého těsta: motali jsme rohlíčky plněné lískooříškovým krémem a mučedníky s oříškovou náplní a pekli koláč s karamelem a vdolky s povidly. V Apetitu najdete také ukázku z naší nové kuchařky Jablka a hrušky, připravili jsme pro vás neviditelný koláč s jablky a hruškami, jablečný karamelový džem, žemlovku nebo bůček pečený s jablky.

Skryt pre seznam

V rozhovoru jsme si povídali s Kristínou Nemčkovou, kterou si možná pamatujete jako nejmladší vítězku soutěže MasterChef Česko. Kristína se po soutěži vydala do světa studovat a sbírat zkušenosti a nyní popisuje zážitky z michelinských restaurací, v nichž pracovala, a také svá očekávání z nové práce – na podzim se přesune na Filipíny.

V novém seriálu Školní rok v kuchyni se věnujeme organizaci v kuchyni i přímo při vaření. A protože říjnové číslo je ryze české, podívali jsme se na unikátní české značky a přinášíme příběhy těch nejslavnějších. V neposlední řadě jsme prozkoumali život pod zemí v Česku, který ovlivňuje, co se ocitne na našem talíři.

Skryt pre seznam

Říjnový Apetit je v prodeji od 12. 9.

Apetit, napsáno s chutí

 

Skryt pre seznam
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín