Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Staňte se hvězdou valentýnského pečení: Tiramisu cupcakes od Lelí chutnají jako sen

Tiramisu cupcakes podle Lelí's Cupcakes
ZDROJ: Se svolením Lelí's Cupcakes
sdílet:

Cupcakes jsou malé a roztomilé, sladké jako sen a natolik variabilní, že nenajdete snad nikoho, komu by nechutnaly. Navíc naprosto perfektně splňují představu o dezertu, kterým se dá říct Miluji tě a to beze slov. Kde koupíte ty nejlepší a jaký recept letos vyzkoušet, pokud se chcete do pečení pustit sami?

Jejich historie sahá do USA konce 18. století a i když v Česku nemají tyto rozkošné dortíčky takovou tradici jako ve světě, velmi rychle si je oblíbilo mnoho gurmánů. Proč jsou cupcakes tak populární? Protože je to super zákusek, který je akorát do ruky, z nespočtu variant si vybere každý, a protože můžete pokaždé zkombinovat jiné těsto s jiným krémem. A jsou jednoduše opravdu půvabné na pohled.

Kam si zajít na ty nejlepší cupcakes na světě?

  • V Praze zajděte do Cheecup nebo si je objednejte v Ollies či v Lelí's Cupcakes.
  • V New Yorku najdete ty nejikoničtější v Magnolia Bakery.
  • V Londýně ochutnejte cupcakes z bio mouky s příchutí madagaskarské vanilky ve Violet Cakes.

Základní těsto na cupcakes se dá jednoduše obměňovat, můžete upéct vanilkové, čokoládové, citronové nebo třeba kokosové. Oblíbené jsou i zmenšené verze dezertů, takže se můžeme setkat i s brownies, banana bread či tiramisu cupcaky. A když jsme u tiramisu verze, máme pro vás recept! Protože kdy jindy upéct dortíček z lásky než teď na Valentýna? Cupcakes jsou láska a láska prochází žaludkem, kruh se uzavírá.

Tiramisu cupcakes

Tyto dokonalé cupcaky pečou v Lelí's Cupcakes podle receptu skvělé pekařky Andrey Kocové (@andrejno_sladce).

Korpus s příchutí Amaretta: 80 ml slunečnicového oleje, 120 ml plnotučného acidofilního mléka, 2 žloutky z vajec od šťastných slepic, 70 ml Amaretta, 200 g polohrubé mouky, 160 g cukru krupice, 1/2 kypřícího prášku, špetka soli, lžička kakaa, lžička instantní kávy

Postup přípravy:

  • V robotu prošlehejte olej, mléko, žloutky a Amaretto.
  • Do větší mísy prosejte polohrubou mouku, přidejte cukr, kypřicí prášek a špetku soli.
  • Poté postupně vmíchejte smíchané sypké suroviny do směsi v robotu.
  • Odeberte 3/4 těsta a tím naplňte košíčky asi do poloviny.
  • Do zbylé 1/4 těsta přidejte lžičku kakaa a instantní kávy. Toto ochucené těsto vtlačte cukrářským sáčkem doprostřed každého košíčku.
  • Pečte v předehřáté troubě zhruba 25 minut na 160 °C.
  • Na krém stačí vyšlehat mascarpone a šlehačku v poměru 1:1 a přidat jemně mletou kávu a moučkový cukr dle chuti.
  • Hotové cupcakes nakonec zasypte kakaem holandského typu.

Když se vám nechce péct....

„Taky neslavíte Valentýna, ale nakonec vám to nedá a přinesete domů aspoň nějakou maličkost? Cupcakes jsou ideální volbou, můžete se o ně totiž podělit a užít si společný čas při jejich vychutnávání,“ říká Lenka Hnidáková, která před lety založila Lelí's Cupcakes. Na Lelí a její dortíky s čepicí z lahodného krému se můžete mimo jiné těšit na letním Apetit pikniku

A pokud byste chtěli potěšit svou drahou polovičku valentýnskou dobrotou, můžete objednat na e-shopu krabici s cupcaky, perníkové srdce potažené cukrovou hmotou nebo malinový likér.

Zdroje: Apetit, Lelí's Cupcakes, Radynacestu.cz

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín