Nová registrace Zapomenuté heslo

Týden s Apetitem: 5+1 recept na pohodové večeře, které nezaberou čas a udělají radost všem u stolu

28. 4. 2025
Tuňákové placičky se salátkem
Apetit
Tortellini ve vývaru s pórkem Smetanová čočka se špenátem Lívance s uzeným lososem a krémovým sýrem Další
2 fotky

Co jídlo, to nápad. A hlavně žádné složité vaření! V tomto týdnu jsme pro vás vybrali šest receptů, které vás potěší hned dvakrát – chutí i tím, jak snadno se připravují. Jsou jednoduché, voňavé a nápadité. Ať už vaříte jen pro sebe, pro dva nebo pro celou smečku, tahle sestava vám zpříjemní večeře od pondělí až do pátku.

Vybrali jsme pro vás kombinaci receptů, které jsou rychlé, jednoduché a vždy mají něco navíc – zajímavý nápad nebo surovinu, kterou si oblíbíte. Máme recepty pro milovníky masa, fanoušky bezmasých jídel i pro ty, kdo si rádi osladí život.

Pondělí: Tortellini ve vývaru s pórkem

Pondělí si zaslouží klidný rozjezd: tato polévka je jednoduchá, rychlá a přitom vás zasytí. A když říkáme rychlá, myslíme to vážně – v kuchyni nestrávíte víc než čtvrthodinku. Pórku stačí chvíle a tortellini udělají z vývaru plnohodnotnou večeři. Ideální pondělní comfort food bez zbytečného vaření. Stačí se pohodlně usadit a dát si misku skvělé polévky, která vás postaví na nohy po náročném dni.

  • Co byste měli mít doma? Olivový olej, pórek, kuřecí vývar, sůl, čerstvě mletý pepř, tortellini (nejlépe se špenátem a ricottou), čerstvá petrželka, čerstvý kopr, strouhaný parmazán

Tortellini ve vývaru s pórkem

Tortellini ve vývaru s pórkem

< 10 min
5(6x)
Přečíst recept

Úterý: Smetanová čočka se špenátem

Luštěniny, jak je (možná) neznáte. Jemná čočka na smetaně, česnek, vývar a k tomu čerstvý špenát. Mladé špenátové lístky stačí jen šoupnout  na pár vteřin do hrnce – nebo je klidně nechte syrové. V kombinaci s čočkou a smetanou získají plnější chuť a celé jídlo bude působit jako z nóbl podniku.

  • Co byste měli mít doma? Máslo (nebo olej), cibule, mrkev, řapíkatý celer, suché bílé víno, zelená čočka puy, brambory (varný typ B nebo C), zeleninový vývar, bouquet garni (bobkový list, petrželka nebo listy celeru, tymián), smetana ke šlehání, baby špenát, sůl, čerstvě mletý pepř, panenský olivový olej, červený vinný ocet, tymián

Smetanová čočka se špenátem

Smetanová čočka se špenátem

< 20 min
5(5x)
Přečíst recept

Středa: Lívance s uzeným lososem a krémovým sýrem

Zelené nadýchané placičky se dají jíst teplé i studené, takže jsou ideální nejen na víkendovou snídani, ale i jako pohoštění, večeře nebo stylový oběd do krabičky. Přidejte trochu kopru, čerstvě mletý pepř a uzeného lososa – a máte jídlo, které vám budou v práci všichni závidět.

  • Co byste měli mít doma? Vlažná voda, sušené droždí, krupicový cukr, sůl, kypřicí prášek do pečiva, nasekaná petrželka, nasekaný kopr (nemusí být), baby špenát, hladká pšeničná mouka, olej na vytření pánve, rukola, krémový sýr, uzený losos, kopr, barevný čerstvě mletý pepř

Lívance s uzeným lososem

Lívance s uzeným lososem a krémovým sýrem

< 20 min
3.4(9x)
Přečíst recept

Čtvrtek: Těstoviny s rukolovým pestem a pečenou dýní

Rukola nepatří jen do salátu! Když ji rozmixujete s ořechy, česnekem, sýrem a dobrým olejem, vznikne pesto, které vystřelí těstoviny do úplně jiných chuťových výšin. A v kombinaci s pečenou dýní budou boží! Základ tvoří pár jednoduchých surovin, ale výsledek vás překvapí – chuť i ta vůně! Vyzkoušejte sami…

  • Co byste měli mít doma? Máslová dýně, olivový olej, vločková sůl, čerstvě mletý pepř, těstoviny (např. větší mušle), rukola, parmazán, vlašské ořechy. Na rukolové pesto: rukola, vlašské ořechy, česnek, olivový olej, citronová šťáva, parmazán, mořská sůl, čerstvě mletý pepř

Těstoviny s rukolovým pestem a dýní

Těstoviny s rukolovým pestem a dýní

> 60 min
5(6x)
Přečíst recept

Pátek: Tuňákové placičky se salátkem

Lednice zeje prázdnotou? Nevadí. Stačí vylovit ze spíže konzervu tuňáka, trochu strouhanky, vejce, pár bylinek a brambory, které vám zbyly třeba od oběda – a za chvíli máte na stole šťavnaté placičky. Podávejte je s čerstvým salátem, ale klidně k nim opečte i brambory nebo je dejte do housky jako bleskový burger.

  • Co byste měli mít doma? Vařené brambory, sůl, čerstvě mletý pepř, majonéza, tuňák (z konzervy), kukuřice, jarní cibulka, vejce, panko strouhanka, olej na smažení, směs listových salátů. Na zálivku: olivový olej, citronová šťáva, sůl, čerstvě mletý pepř

Tuňákové placičky se salátkem

Tuňákové placičky se salátkem

< 30 min
3.5(35x)
Přečíst recept

Sladká tečka: Rýžový pudink s karamelovými jablky

Poslední jablka z loňska? Zapomeňte na štrúdl. Rýžový pudink je sice trochu retro, ale s porcí šlehačky a karamelizovanými jablky se za něj vůbec nemusíte stydět. Nadýchaný jako obláček, jemně voňavý skořicí, navrch teplá jablka s karamelem… Dezert, který volá po další porci. Ochutnejte!

  • Co byste měli mít doma? Kulatozrnná rýže (např. arborio), sůl, mléko, svitek skořice, krupicový cukr, smetana ke šlehání, vanilka, moučkový cukr. Na karamelová jablka: máslo, jablka, krupicový cukr, skořice, citronová kůra, jablečná šťáva, škrob

Rýžový pudink s karamelovými jablky

Rýžový pudink s karamelovými jablky

> 60 min
4.6(10x)
Přečíst recept

 

V tomto týdnu si pochutnáte na jídlech, která se snadno vaří, hezky voní a přitom to není pořád to samé dokola. Někdy stačí malá změna – lívance naslano, rukolové pesto místo rajčatové omáčky nebo rýžový pudink de luxe. Vyberte si, co vás zrovna láká, protože i večeře uprostřed týdne si zaslouží, abyste si ji vychutnali.

Zdroj: Apetit 

Sdílet článek

Rychlé večeře Rychlé vaření Rychlé recepty Týden s Apetitem

Související články