Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Úvodník šéfredaktorky Apetitu Jany Kopecké: Sejdeme se v muzeu

Zimní piknik 2024
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tento měsíc nás čeká parádní jízda. Zimní Apetit piknik se stěhuje a jeho novým domovem se v sobotu 9. listopadu stane Národní zemědělské muzeum na pražské Letné.

Že je bláznivé udělat piknik přímo uprostřed muzea? Možná je to nápad nečekaný, ale rozhodně dává smysl. V Národním zemědělském muzeu trénuje česká reprezentace kuchařů a cukrářů, která jezdí na světové soutěže, konají se zde velké akce spojené s jídlem, včetně zabijačkových hodů a mají zde spoustu velmi dobře vyvedených expozic, které alespoň vzdáleně souvisejí s jídlem (zemědělství, rybolov, myslivost, voda v krajině).

Nesmíme opomenout gastronomickou expozici, kde vám garantuji, že vaše děti nadšeně stráví minimálně hodinu, a další hodinu se budou honit na odrážedlech po suterénu mezi traktory (jako naše redaktorka Darinka při natáčení videopozvánky na piknik, kterou už brzy uvidíte na webu).

Zimní Apetit piknik s hvězdami gastronomie

K tomu dostanete vše, na co jste na akcích Apetitu zvyklí: spoustu dobrého jídla a pití, přátelskou atmosféru a možnost potkat se nejen s šikovnými kulináři, prodejci a výrobci všelijakých pokrmů a surovin, ale také s hvězdami české gastronomie. Tentokrát za námi přijdou Jan Punčochář, Radek Kašpárek, Helena Fléglová, Mirka van Gils Slavíková, Filip Sajler, Roman Paulus, Vojta Vrtiška a jeho kolegové z finále soutěže Peče celá země.

Na co se můžete těšit od redakce Apetitu

Vařit budeme i my z Apetitu a bereme to opravdu vážně – na své vystoupení ladíme recept už dva měsíce, jednou jsme si ho dokonce vyzkoušeli při jiné kuchařské show. Přesto si můžete být jisti, že se nám zase něco zadrhne, což nás na živých vystoupeních nesmírně baví a vás ještě víc. A právě proto máme piknik tak rádi. Spontánnost mu sluší, a když se bavíme my a naši hosté, bavíte se dobře i vy.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: jana.kopecka

Apetit magazín