Nová registrace Zapomenuté heslo

Víkend s Apetitem: Jaro chutná svěže a lehce, přivítejte jej s našimi recepty!

21. 3. 2025
Mechové řezy
Apetit
Jarní toust Salát Waldorf s kuřetem Další
2 fotky

Slunce nabírá na síle, dny se prodlužují a příroda se probouzí. Jaro je konečně tady – a s ním přichází i chuť na svěží, lehká a barevná jídla! Zapomeňte na zimní těžké pokrmy a vyzkoušejte recepty plné jarní zeleně, křupavé zeleniny a svěžích chutí. Připravili jsme pro vás lahodné menu, které oslaví příchod jara přímo na talíři.

Jaro v kuchyni znamená lehkost, svěžest a návrat k sezónním surovinám plných chuti. Po zimních vydatných jídlech přichází čas na křupavou zeleninu, bylinky a lehké omáčky, které osvěží nejen talíř, ale i náladu. Ať už hledáte rychlou snídani, lehký oběd nebo něco sladkého na závěr, máme pro vás výběr receptů, které vítají jaro doslova s otevřenou náručí.

Jarní toust: Dokonalý start do nového dne

Křupavý chléb, svěží mozzarella a kousek jara v podobě křehkého hrášku – tenhle toust je ideální snídaně nebo lehká svačinka. Ozdobte ho bylinkami, ředkvičkami nebo jarní cibulkou a vychutnejte si jaro se vším všudy!

Jarní toust

Jarní toust

< 20 min
5(5x)
Přečíst recept

Zelená polévka: Jarní energie v misce

Když se jaro ujme vlády a všechno kolem raší a pučí, roste i chuť na čerstvé svěží lístky. Naše jarní zelená polévka je hustá, jemně krémová a plná chuti – hotová oslava jara. Spojuje brokolici, špenát a bylinky do lahodného krémového základu, který vás nejen zasytí, ale dodá i pořádnou dávku vitamínů.

Zelená jarní polévka

< 60 min
3.6(13x)
Přečíst recept

Waldorfský salát s kuřetem: Lehkost a elegance na talíři

Klasika, která nikdy nezklame! Waldorfský salát s kuřetem v sobě spojuje jemné maso, křupavá jablka, ořechy a lehce pikantní zálivku. Skvělá volba na lehký oběd nebo večeři, když chcete připravit něco výjimečného, ale zároveň nechcete trávit tolik času v kuchyni.

Salát Waldorf s kuřetem

Salát Waldorf s kuřetem

< 20 min
3.7(10x)
Přečíst recept

Ricottové gnocchi s hráškem: Nadýchané kousky plné jara

Zapomeňte na těžké a hutné bramborové noky – ricottové gnocchi jsou neuvěřitelně lehké, měkoučké a doslova se rozplývají na jazyku. V kombinaci s hráškem, parmazánem a čerstvými bylinkami vytvoříte dokonalý jarní oběd, a pokud ke štěstí potřebujete ještě kousek masa, můžete je použít i jako nápaditou přílohu.

Ricottové gnocchi s hráškem

< 30 min
4.8(12x)
Přečíst recept

Krémové těstoviny primavera: Jarní klasika na italský způsob

Název „primavera“ znamená jaro a přesně takové tyhle těstoviny jsou – svěží, lehké a plné sezónní zeleniny. Křupavý pórek, hrášek, chřest a jemná smetanová omáčka dělají z tohoto pokrmu pravou pastvu pro oči i chuťové pohárky. Luxusní recept, který připravíte během pár minut a ještě si na něm náramně pochutnáte, je dobré mít v záloze.

Krémové těstoviny primavera

Krémové těstoviny primavera

< 45 min
4.1(20x)
Přečíst recept

Mechové řezy: Sladká tečka inspirovaná přírodou

Jaro si žádá svěží dezert a mechové řezy s jahodovou pěnou jsou ideální volbou. Díky špenátu získají krásnou zelenou barvu a spojení s krémovou náplní je neodolatelné. Ať už je ozdobíte ovocem, nebo jen poprášíte cukrem, stanou se hitem každé jarní tabule.

Mechové řezy

Mechové řezy

> 60 min
4(98x)
Přečíst recept

Zapojte do vaření první jarní suroviny, užijte si barvy a oslavte příchod slunečných dní těmi nejlepšími chutěmi. Který recept vyzkoušíte jako první?

Zdroj: Apetit

Sdílet článek

Slavnostní menu Na víkend Jarní zelenina Jaro

Související články