Nová registrace Zapomenuté heslo

Víkend s Apetitem: Zapomeňte na nudné obědy, takhle chutná skutečná neděle

7. 3. 2025
Vepřové ossobuco s pomerančovou gremolatou a mrkvovým pyré
Apetit

Nedělní oběd je chvíle, kdy se zastaví čas a všichni se sejdou u stolu. Tentokrát jsme sestavili menu, které propojuje tradiční chutě s moderními prvky. Zapomeňte na obyčejné obědy a dopřejte si hostinu, která potěší všechny – malé i velké. Krémová polévka na zahřátí, šťavnaté maso s netradiční přílohou a sladká tečka, kterou si zamilují i ti, kteří si „dezert už fakt dát nechtějí“.

Březen – za kamna vlezem. A rovnou s pořádným hrncem! Počasí si obvykle dělá, co chce, ale v kuchyni máme situaci pod kontrolou! A protože neděle je ideální den na pomalejší tempo a dobré jídlo, připravili jsme menu, které zahřeje, zasytí a přinese tu správnou atmosféru domácí pohody.

Bramborovo-pórkový krém s bylinkovými krutony

Jemná, hřejivá a krásně krémová. Polévka, která spojuje to nejlepší z bramboračky a pórkové polévky. Brambory jí dodávají sametovou konzistenci, pórek zase neopakovatelně jemnou chuť a bylinkové krutony pak křupavý kontrast, který dělá každou lžíci ještě zajímavější. Jemná polévka skvěle připraví chuťové pohárky na hlavní chod – lehká, ale přitom výživná, aby vás naladila na pomalu dušené maso. Přesně tak má vypadat skvělý start víkendového menu!

Bramborovo-pórkový krém s bylinkovými krutony

Bramborovo-pórkový krém s bylinkovými krutony

< 60 min
4.3(24x)
Přečíst recept

Salát z pečené mrkve, červené cibule a fenyklu

Kdo říká, že salát musí být jen ze syrové zeleniny? Zkaramelizovaná pečená mrkev, sladká červená cibule a voňavý fenykl tvoří dokonalou kombinaci chutí. Když přidáte ještě křupavé oříšky, svěží bylinky a jemnou zálivku, výsledkem bude salát, který můžete podávat jako přílohu nebo i lehký hlavní chod.

Salát z pečené mrkve, červené cibule a fenyklu

Salát z pečené mrkve, červené cibule a fenyklu

< 20 min
4.2(22x)
Přečíst recept

Vepřové ossobuco s pomerančovou gremolatou a mrkvovým pyré

Základní myšlenka je jasná – z dostupných surovin vytvořit jídlo, které by obstálo i v luxusní restauraci. A přesně takové je vepřové ossobuco, které je důkazem, že i levnější kusy masa mohou být křehké, šťavnaté a plné chuti. Kombinace sladké mrkve, voňavého masa a svěží pomerančové kůry udělá z obyčejné neděle výjimečný zážitek.

Vepřové ossobuco s pomerančovou gremolatou a mrkvovým pyré

Vepřové ossobuco s pomerančovou gremolatou a mrkvovým pyré

< 20 min
5(5x)
Přečíst recept

Čokoládový koláč s pomerančovým likérem

Dezert, který potěší každého čokoholika. Hutný, intenzivní a s tak bohatou chutí, že jeden kousek (kupodivu) naprosto stačí. Pomerančový likér dezertu dodává elegantní šmrnc a spolu s mandlemi vytváří bohatou, sametovou strukturu. Zjemněte jej kopečkem zakysané smetany nebo šlehačky a užijte si perfektní závěr nedělního menu.

Čokoládový koláč s pomerančovým likérem

Čokoládový koláč s pomerančovým likérem

< 60 min
4.8(16x)
Přečíst recept

Nedělní oběd, který stojí za to

Tento víkend zapomeňte na rychlé vaření a věnujte se skutečné kuchařské radosti. Poctivé suroviny, pomalé vaření a chutě, které se krásně propojí – to je recept na dokonalou neděli za kamny.

Zdroj: Apetit 03/2019

Sdílet článek

Rodinný oběd Na neděli Slavnostní menu

Související články