Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Výzva Sladké trojky a Apetitu: Upečte žemlovku podle vlastní inspirace

Sladká trojka
ZDROJ: archiv Apetitu, foto: Alena Hrbková
sdílet:

Rádi pečete a chcete mít fotku svého dezertu v tištěném Apetitu? Zapojte se do Výzvy Sladké trojky a vyhrajte kuchařku Vojty Vrtišky, vítěze soutěže Peče celá země.

Sladká trojka jsou finalisté Peče celá země: vítěz celé show Vojta Vrtiška a jeho soupeři v soutěži Tereza Olbrichtová a Martin Šlenc. Tito tři se spřátelili během natáčení a po skončení začali přemýšlet, jak společně pokračovat. Vytvořili Sladkou trojku, jejímž prvním projektem byly výzvy, kdy zadávali svým fanouškům na sociálních sítích téma dezertu a lidé doma pekli a pak sdíleli, co se jim podařilo.

Ukažte svou kreativitu a podělte se o recept

Teď se Výzva Sladké trojky přesunula do Apetitu a zapojit se můžete i vy. Na stránkách časopisu Apetit najdete každý měsíc téma výzvy a základní recept, ale také jeho ztvárnění od Vojty, Martina a Terezy. Zbytek je na vás: upečte vlastní verzi receptu, vyfoťte jej a fotku s receptem (nebo aspoň krátkým popisem) pošlete na e-mail [email protected]

První výzvou je žemlovka. Upečte vlastní verzi a sdílejte ji s námi. Velký rozhovor se Sladkou trojkou najdete v tištěném Apetitu, který je v prodeji na stáncích nebo na burdastore.cz. V tištěném Apetitu také najdete recepty na žemlovku, jak si ji představují Vojta, Tereza a Martin. Kdo pošle fotografii svého ztvárnění žemlovky do 25. ledna, zapojí se do soutěže o kuchařku Vojty Vrtišky.

Kuchařka plná inovativních receptů

Na své sladké kuchařce Vojtěch Vrtiška pracoval dlouho. „Jsou to recepty, které vznikaly v průběhu posledních pěti let. Nejsou vytvořené podle žádné předlohy, ale vymyšlené od začátku do konce,“ říká Vojtěch, který do knihy seskládal šedesát dezertů, které jsou pro něj typické. Kdo zná jeho práci, asi tuší, že obyčejné zákusky tady nenajdete.

Vojtěch však myslel i na ty, kteří by si na složitější recepty a cukrářské výzvy netroufli – každý recept tak má i svou zjednodušenou verzi. „Je tedy na každém z vás, jestli si vyberete složitější nebo jednodušší verzi, kterou zvládne v podstatě každý. Základní chuť bude stejná,“ říká autor kuchařky s tím, že do knihy vložil vše, co se za léta svého pečení naučil. A milovníci sladkého pečení mohou na jeho zkušenostech stavět a posouvat se výš až ke složitějším technikám.

Kuchařku získá ten z vás, kdo upeče nejnápaditější verzi zadaného receptu. Vybírat vítěze bude redakce Apetitu společně se Sladkou trojkou. Další vybrané fotografie zveřejníme na našem webu.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...