Nová registrace Zapomenuté heslo

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

25. 3. 2025
Vítězný Harlekýn Elišky Pácalové: tradiční kakaový korpus, ganáž z hořké čokolády, šlehačkový světlý krém a čokoláda
Se svolením Elišky Pácalové
Hana Homoláčová:  „Dort jsem pokapala meruňkovým likérem, potřela pařížskou šlehačkou a posypala jedlým kvítím. Na čokoládové dorty a zákusky mám vyzkoušeno fialové kvítí, na hnědém podkladu velmi hezky vynikne.“ Hana Valerie Doležalová: „Dort ve tvaru rolády rozkrojené do tvaru srdce, uvnitř nějž se po rozkrojení ukrývá překvapení v podobě spirály akcentované malinovou marmeládou.“ Hedvika Lippiello: „Klasický piškot s čokoládovým krémem jsem doplnila malinovou marmeládou a malinami. Na srdíčka jsem použila též temperovanou ruby čokoládu.“ Dalších
9 fotek

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty soutěže Peče celá země ale pokračuje!

Vítězem další výzvy Sladké trojky je dort Harlekýn, který čtenářka upekla jako koláč. Nevynechala přitom žádné komponenty typické pro tuto klasiku českých cukráren. Soutěž každý měsíc vyhlašuje Apetit společně s finalisty soutěže Peče celá země: Vojtou Vrtiškou, Terezou Olbrichtovou a Martinem Šlencem.

Kdo harlekýnskou výzvu vyhrál?

Dort Harlekýn, který upekla čtenářka Eliška Pácalová, zaujal Sladkou trojku precizním provedením i tím, že Eliška zapojila fantazii a přitom neodbočila od zadání: využila ingredience, které patří do klasického Harlekýnu. „Harlekýn bývala klasika, na kterou jsem chodívala s prarodiči do cukrárny, a milovala jsem to,“ vzpomíná vítězka s tím, že vytvořila koláč, v němž nechybí kakaový korpus, pařížská šlehačka (přesněji šlehaná ganáž z hořké čokolády), světlý šlehačkový krém a čokoláda na ozdobení. „A nešlo to nazdobit ani nafotit jinak než v lehkém retro stylu,“ dodala.

Výzva na téma Harlekýn čtenáře zaujala a do redakce přišlo mnoho obrázků povedených dortů. Ty nejlepší najdete v galerii s krátkým popisem.

Harlekýn

Harlekýn

> 60 min
4.1(53x)
Přečíst recept

Dubnová výzva: mrkvový dort

Téma pro Výzvu Sladké trojky se každý měsíc dozvíte v časopisu Apetit. Do 25. března můžete posílat své ztvárnění žloutkového věnečku s krémem, v dubnovém čísle jsme vyhlásili téma mrkvový dort – svoji představu dortu z mrkve a ořechů zasílejte do 25. dubna. Fotografie a recept (nebo alespoň krátký popis receptu) posílejte na e-mail [email protected]

Autorka: Jana Kopecká, šéfredaktorka časopisu Apetit

Sdílet článek

Dort Harlekýn Sladká trojka Sladké pečení Dezerty Vojtěch Vrtiška Peče celá země

Související články