Nová registrace Zapomenuté heslo

Výzvu Sladké trojky vyhrála nádherná žemlovka zdobená karamelizovanými jablky a jedlými květy

20. 2. 2025
Vítězná žemlovka od Žanety Bubnové
Se svolením Žanety Bubnové
Hana Homoláčová říká, že základem její žemlovky jsou zkaramelizovaná neboli vymazlená jablíčka Ivana Viceníková: „Moje verze žemlovky je celkem obyčejná, ale chuťově luxusní.“ Lenka Kunčarová: „Toust ála žemlovka byl oblíbenou pochoutkou mého, nyní již dospělého, syna. Kdysi dávno jsem s ním zabodovala i v Apetitu.“ Dalších
6 fotek

Kdo vyhrál výzvu Sladké trojky na téma žemlovka a jak se popasovali ostatní čtenáři se zadáním? Soutěž s finalisty soutěže Peče celá země pokračuje a máme pro vás výherce lednového kola. 

Výzva Sladké trojky je soutěž pořádaná Apetitem a finalisty show Peče celá země Vojtou Vrtiškou, Terezou Olbrichtovou a Martinem Šlencem.

Ti zadávají každý měsíc prostřednictvím Apetitu téma: v lednu to byla žemlovka. Čtenáři Apetitu doma upekli své vlastní verze žemlovky a do redakce poslali fotografie. „Některé žemlovky byly tak krásné, že vybrat jednoho vítěze bylo opravdu těžké. Z redakce vzešla čtveřice finalistů, ale výherkyni nakonec zvolila Sladká trojka,“ říká šéfredaktorka Apetitu Jana Kopecká.

Kdo žemlovkovou výzvu vyhrál?

Vítězka Žaneta Bubnová zaujala nápadem, kdy vytvořila žemlovku ve tvaru polokoule. „Tu jsem obalila v toustovém chlebu namočeném v mléce, vejci, rumu a cukru. Náplň je z jablek, skořice a tvarohu a navrchu je sníh opálený flambovací pistolí,“ uvedla Žaneta, která žemlovku dozdobila karamelizovanými jablky a jedlými květy. Za svoje originální ztvárnění tradičního receptu vyhrála krásnou kuchařku Vojty Vrtišky.

Únorová výzva: dort Harlekýn

Nestihli jste žemlovkovou výzvu? Nevadí, ještě pořád se můžete zapojit do únorové: tématem je dort Harlekýn. Upečte svoji vlastní verzi dortu, vyfoťte jej a fotku s receptem (nebo aspoň krátkým popisem) pošlete do 25. února na e-mail [email protected]

Hrajeme opět o kuchařku Vojty Vrtišky. Vítěze výzvy vybírá redakce Apetitu společně se Sladkou trojkou. Zapojit se samozřejmě mohou všichni čtenáři – i ti, kteří už s námi pekli žemlovku.

Autorka: Jana Kopecká, šéfredaktorka časopisu Apetit

Sdílet článek

Sladká trojka Sladké pečení Žemlovka

Související články