0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jezte pravidelně těchto 10 potravin a za měsíc se budete cítit a vypadat lépe než kdykoli předtím

žena v kuchyni
ZDROJ: Unsplash
sdílet:

Poměrně odvážné tvrzení, že ano? Ale věřte tomu, že některé potraviny mohou s tělem udělat divy. Každá z nich v těle podporuje potřebné funkce. Půjde vám lépe hubnut a vaše pleť bude zářit! Mnohem lepší než vyhazovat peníze za doplňky stravy a drahé krémy.

ČERVENÁ ŘEPA
Plná potřebných minerálů. Působí protizánětlivě a jako antioxidant. Posiluje imunitní systém a má detoxikační účinky. K svačině s ní naplňte křupavou bagetu (recept).

MRKEV
Skvělá pro vysoký obsah karotenoidů, které posilují imunitní systém. Ochutnejte těstoviny s karotkovým krémem (recept).

BROKOLICE
Je bohatá na celou řadu antioxidantů, vitaminy C a E, kyselinu listovou a železo. Dejte si brokolicovou polévku s nivou (recept).

ČESNEK
Posiluje srdce a krev. Má antibakteriální, protiplísňové a protivirové účinky. Pomáhá také snižovat krevní tlak. Obsahuje allicin, o kterém se mluví v souvislosti s bojem proti rakovině. Zakousněte se do česnekové pizzy (recept).

ZÁZVOR
Stimuluje imunitní systém a krevní oběh. Jak ho mít stále po ruce? Připravte si kandovaný zázvor a zázvorový sirup (recept).

PARA OŘECHY
Obsahují skvělou kombinaci posilujících živin: vitamin E, selen a vitaminy skupiny B. K tomu, abyste z nich načerpali to nejlepší, jich nemusíte jíst mnoho. Stačí i dva tři oříšky denně. Přidejte je do kakaové bábovky (recept).

GRAPEFRUIT
Má posilující účinky a urychluje hojení ran. Působí antisepticky a antibakteriálně. Napijte se džusu a upečte kachnu na grapefruitu (recept).

BRUSINKY
Jsou dobře známé především ženám při prevenci a léčbě infekcí močových cest. Bojují také proti plísním a mají antivirové vlastnosti. Dokonale dochutí grilovaný kozí sýr (recept).

BORŮVKY
Jsou bohaté na antioxidanty. Upečte si je v tvarohu (recept).

LISTOVÉ SALÁTY
Hlávkový salát a pikantní listové odrůdy, jako je čekanka a endivie, stimulují játra, a tím přispívají k detoxikaci organismu. Většina salátů obsahuje cenné množství vitaminů, minerálů a antioxidantů. Chuť křehkých salátů zvýrazní aromatický ančovičkový dip (recept).

Zdroj: Apetit, Health, Healthline

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...