Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak oloupat pečené papriky

Nakládané papriky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to!

Papriky vložte do trouby rozpálené na 220 °C a pečte je, až zčernají a udělají se na nich puchýře. Bude-li potřeba, v průběhu pečení je otáčejte, aby se opekly ze všech stran.

  • Ještě teplé vložte na cca 5 minut do igelitového sáčku nebo zabalte do kuchyňské folie, případně uzavřete do krabičky.
  • Papriky se zapaří a slupka se oddělí od dužiny. Takto připravené papriky půjdou snáz oloupat.
  • Nejdřív je zbavte jádřince a podélně rozkrojte. Papriku rozložte do roviny. Loupat je můžete v rukou, nebo můžete nožem spálenou slupku seškrábat.

Tip:

Nebojte se, že papriku spálíte. Čím víc spálená (a černější) bude, tím líp se bude loupat. Černá spálená vrstva se stejně nejí, a při loupání se celá odstraní. S očištěním vám pomůže také proud vody, papriky pak jen důkladně osušte papírovou utěrkou

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč