Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Co s husím sádlem?

Co s husím sádlem?

Koupili jste tučnější husu a zůstalo vám velké množství sádla? Rozhodně se ho nezbavujte!



13. 11. 2009 | Autor: redakce Apetitu

Sádlo přelijte do čisté sklenice s uzávěrem a dejte do chladu. Bude se vám hodit k opečeným bramborám, na chléb, ke kuřeti, ale i do těsta na vánočku. Můžete s ním zkusit vymazat pekáč na zapečené těstoviny a bramborové knedlíky si zase skvěle rozumí s na sádle osmahnutou cibulkou...

Babské rady velí potírat husím sádlem hrudník při kašli, slané sádlo po lžičkách zase údajně mírní projevy angíny.

Myslíte na cholesterol? Husí sádlo tvoří výjimku mezi živočišnými tuky, protože obsahuje z větší části nenasycené mastné kyseliny. Budete-li si ho dopřávát s mírou, neuškodí.

REKLAMA

Přidat komentář