Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

Jak na hovězí steaky

Nejměkčí je steak z pravé svíčkové, z tzv. falešné bude tužší; šťavnatý a lahodný je ale i steak...
9. 5. 2006 | Autor: redakce Apetitu
Původ: Nejměkčí je steak z pravé svíčkové, z tzv. falešné bude tužší; šťavnatý a lahodný je ale i steak z dobře odleželé (zvláštní znamení: hnědočervená barva) roštěné z mladého kusu.

Tloušťka: Ideální je 2,5 cm. Tenčí steaky se rády připalují.

Chuť: Skvělé je biomaso; pro chuť je ale nejdůležitější, aby bylo maso správně odleželé (to platí i pro vepřové).
Teplota: Gril nebo pánev by měly být hodně rozpálené, než na ně steak položíte.

Zkouška propečenosti: Proveďte ji pomocí prstu – pokud je pod tlakem maso měkké, je steak krvavý. Setkáte-li se s mírným odporem, máte steak středně propečený – a maso na dotyk pevné věstí steak dobře propečený.

Tip: Až steak vyjmete z pánve, pár minut ho nechte odpočívat, bude ještě šťavnatější.
 

Související

Gril party – jak na červené maso?

Letos to téměř vypadá, jako by léto začalo už v dubnu, a tak není divu, že se ulicemi na předměstí stále častěji táhne...

Bylinky, které podtrhnou chuť marinovaného masa na gril

Venkovní počasí nám již dovoluje delší pobyt na sílícím sluníčku. Jaro je tu a než se nadějeme, začne také grilovací...

Přidat komentář