Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jak vyrobit čokoládové hobliny

Připravujete slavnostní dezert a nevíte, jak udělat čokoládové hobliny na ozdobu? Je to snažší, než si myslíte.
25. 2. 2010 | Autor: redakce Apetitu

Ať už budete dělat malé hoblinky  či velké hobliny, použijte co nejkvalitnější čokoládu. 

Jak na velké hobliny

Rozpusťte čokoládu nad vodní lázní. Rozpuštěnou čokoládu vlijte na plech vyložený pečicím papírem, rozetřete ji stěrkou a nechte ztuhnout (klidně v lednici). Přidržujte papír a seškrabujte pomocí nože nebo cukrářské karty hobliny. Čím delší tahy, tím větší hobliny. Hrát si můžete s tvary a velikostí. Pokud vám stačí male hoblinky, vezměte tabulku čokolády a dejte ji na chvíli do ledničky. Poté ji strouhejte na struhadle.

Jak na malé hoblinky

Tabulku čokolády uložte na chvíli do lednici – nebude vám tak rychle tát v prstech. Z vychlazené tabulky čokolády nastrouhejte hobliny pomocí škrabky na zeleninu. Na opravdu malé hoblinky nastrouháte čokoládu na struhadle.

Související

Nejlepší čokoládový dort

Když má být opravdu čokoládový, jen kakao nestačí. Experimentování mě nakonec dovedlo k výsledku z říše těch...
REKLAMA

Přidat komentář