Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Rajčatové pyré, nebo protlak?

Rajčatové pyré, nebo protlak?

Víte, jaký je rozdíl mezi rajským protlakem a pyré? Víte, co kdy použít?
5. 3. 2010 | Autor: redakce Apetitu

Obecně platí, že pyré lze použít všude tam, kde běžně používate rajčatový protlak. Na pyré se většinou používají kvalitnější rajčata než na protlak. A v protlaku bývá větší koncentrace cukru.

Rajský protlak –  prochází šestkrát odpařovacím procesem. Tento postup zpracování má neblahý vliv na chuť a vůni výsledného produktu. Chuť se doupravuje pomocí přídavných aromatických složek a cukru.

Pyré – propasírovaná dužnina z čerstvého rajčete bez semínek a bez slupek, krátce a šetrně tepelně zpracovaná. Pyré je ideálním základem pro přípravu rajské omáčky a přípravu polévek.

Jeden tip na závěr, z pyré připravíte výtečnou bloody mary, stačí jen náležitě dochutit.

Více se o zpracování rajčat dozvíte na rajském webu.

REKLAMA

Přidat komentář