Obecně platí, že pyré lze použít všude tam, kde běžně používate rajčatový protlak. Na pyré se většinou používají kvalitnější rajčata než na protlak. A v protlaku bývá větší koncentrace cukru.
Rajský protlak – prochází šestkrát odpařovacím procesem. Tento postup zpracování má neblahý vliv na chuť a vůni výsledného produktu. Chuť se doupravuje pomocí přídavných aromatických složek a cukru.
Pyré – propasírovaná dužnina z čerstvého rajčete bez semínek a bez slupek, krátce a šetrně tepelně zpracovaná. Pyré je ideálním základem pro přípravu rajské omáčky a přípravu polévek.
Jeden tip na závěr, z pyré připravíte výtečnou bloody mary, stačí jen náležitě dochutit.
Více se o zpracování rajčat dozvíte na rajském webu.
Rajčatové pyré, nebo protlak?
Víte, jaký je rozdíl mezi rajským protlakem a pyré? Víte, co kdy použít?
5. 3. 2010 | Autor:
redakce Apetitu
Přidat komentář