Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak docílit opravdu jemného masa

Jak docílit opravdu jemného masa

Vyberte kvalitní, především dobře uzrálé a odleželé maso ze šťavnatých částí tzv. zadního masa – z kýty a plece.
20. 4. 2010 | Autor: redakce Apetitu

Duste v troubě nebo na sporáku na základu podle druhu pečeně a na menší teplotu po delší dobu a pod poklicí – proto dušená pečeně. Přelévejte ji šťávou během dušení, maso otáčejte a podlévejte podle potřeby vodou, vývarem či jinou tekutinou (pivo, víno atd.).

Měkké maso ještě můžete dopéct bez poklice ‚na barvu‘. Pak je vyjměte, nechte chvíli odpočinout přikryté, aby se rozležely chutě a šťávy a maso bylo jemné. Zvlášť se dokončuje šťáva, kterou nakonec můžete přecedit.




REKLAMA

Přidat komentář