Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Zbytečný tuk

Zbytečný tuk

Zvykli jste si na lehčí jídla? Představujeme vám způsoby, jak se zbavit přebytečných ok.
12. 8. 2008 | Autor: redakce Apetitu
  • Pokud chcete s vývarem, polévkou, omáčkou nebo vypečenou šťávou z masa pracovat pěkně zatepla, pak potřebujete led, větší kus čisté gázy nebo hustou síťku (od česneku apod.) a potravinářský provázek. Čím větší objem tekutiny, tím větší množství ledových kostek zavažte do gázy a převažte provázkem. Pak uzlíček ponořte do hrnce či pekáče, aby se na něm mohl tuk pohodlně vysrážet, a pak ho rychle vyjměte. Cedník vyložte kuchyňským papírem a poté jím pomalu prolijte vývar. Tuk se drží navrchu a pak ho i s papírem vyhodíte.
  • Od vypečené šťávy se dá tuk oddělit i takhle: Šťávu vlijte do silného (průhledného) plastového sáčku. Nechte pár minut odstát, aby se tuk ustálil navrchu. Pak ustřihněte růžek a opatrně odlévejte šťávu. Až se bude tuk povážlivě blížit, přestaňte.
  • Když máte čas, počkejte, až vývar, šťáva nebo omáčka zchladnou a seberte tukové ,kry‘ nebo vrchní vrstvu sádla.
REKLAMA

Přidat komentář