Univerzální rybí maso je zdravé a chutná i dětem. Vyzkoušejte snadné recepty.
Sendviče s tuňákem
Okapané steaky tuňáka v oleji rozdělte na kousky velikosti sousta a nakombinujte v bagetě třeba s rukolou, rajčetem a majonézou. Jinou kombinací může být římský salát, majonéza, řapíkatý celer a jablko. My milujeme variaci na salát Niçoise se salátovou okurkou, červenou cibulí, černými olivami, bazalkou, sardelovými řezy a vejci natvrdo.
Saláty s tuňákem
V klasice s tuňákem – salátu Niçoise – bývají kromě ryby ještě cibule, kapary, sardelky, olivy, zelené fazolky, brambory, rajčata, salát a vařená vejce a klasická zálivka. Výborný je i tuňákový salát s kuskusem, nakládanými artyčoky, hráškem a petrželkou nebo salát s bílými fazolemi, jarní cibulkou, baby špenátem, česnekem a zelenými olivami. Uvedené kombinace přísad můžete promíchat také s těstovinami a případně s majonézou.